Home Duurzaam Consumeren De schatten van de kringloop

De schatten van de kringloop

In de ruim180 kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN)  is het zaterdag 4 oktober as. door het hele land weer Nationale Kringloopdag. Een gezellige dag vol acties, kortingen en activiteiten allemaal in het thema van dit jaar; ‘schat zoeken’.

 

Kringloopwinkels liggen vol schatten. Groot, klein, oud, ‘wat nieuwer’,  uniek of dertien in een dozijn, maar allemaal van onschatbare waarde voor de vinder. De kunst is om jouw eigen schat te ontdekken tussen al het moois in de winkel. Daarom staat dit jaar De Nationale Kringloopdag in het teken van schat zoeken.

Hergebruik is hot! Voor de één  noodzaak en voor de ander de mogelijkheid om zich net even te onderscheiden van de massa.  Er zijn zoveel spullen die nog wel een tweede kans verdienen. Omdat ze nog in prima staat verkeren, of juist dat beetje eigen sfeer geven aan je interieur. Tweedehands kleding geeft ook net even die ‘eigen touch’ aan je look. Er zijn genoeg redenen om bij de kringloop rond te neuzen. En wat de kringloopbezoekers bindt, is dat ze allemaal een neusje hebben voor ‘schatten’.

In alle deelnemende kringloopwinkels is het zaterdag 4 oktober as. feest. De winkels geven zelf invulling aan het thema schat zoeken. Dit kunnen kortingen zijn, maar in sommige winkels liggen ook ‘speciale schatten’ verstopt. Ook zijn er acties waarbij schatten kortingen opleveren. Voor informatie over de Kringloopdag bij de verschillende winkels kijk je op hun website, op www.kringloopdag.nl of op facebook.

De Nationale Kringloopdag wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden.  BKN  organiseert deze dag om een kijkje te geven achter de schermen van de kringloop. Want wist je dat er door de aangesloten kringloopwinkels per jaar 150 miljoen kilo aan spullen wordt ingezameld. Deze spullen lagen anders op de afvalberg. En ruim 8000 mensen hebben bij de aangesloten kringloopwinkels een werkplek.

BKN

BKN is opgericht in 1994 en stimuleert hergebruik van grof huishoudelijk afval. Daarnaast biedt zij werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Behalve betaalde krachten werken bij de kringloopbedrijven vrijwilligers en mensen die werkervaring willen opdoen. BKN heeft momenteel 63 leden met in totaal ruim 180 winkels verspreid over het hele land. De brancheorganisatie werkt daarnaast samen met afvalinzamelaars, sociale werkplaatsen, opleidingsinstituten (ROC’s e.d.) en GGZ. Meer informatie is te vinden op www.kringloopwinkels.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Wereldwijd wordt nu naar schatting zo'n 8 tot 10 miljard dollar per jaar besteed aan biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. Ook behoud van biodiversiteit heeft een financieringstekort van vele miljarden! Er is dus meer geld nodig! Maar hoe komen we daar aan? Is dat een overheidstaak, of spelen bedrijven daarbij een rol?

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com