Home Duurzaam Lifestyle Jongerenkaravaan tijdens Frisian Solar Challenge

Jongerenkaravaan tijdens Frisian Solar Challenge

Duurzame jongerenkaravaan tijdens Frisian Solar Challenge. Door nieuwe technische ontwikkelingen varen zonneboten steeds sneller en langer. Voor de Frisian Solar Challenge zijn voornamelijk jonge deelnemers druk bezig een technisch product te bouwen. Onder begeleiding van diverse organisaties als kenniscentra van hogescholen en universiteiten wordt gekeken naar de toepassing van duurzame technologie.
Dit jaar strijden 45 teams tegen elkaar in zelf ontworpen en gebouwde zonneboten. Van 5 t/m 10 juli varen zij in vijf wedstrijdetappes langs de Friese Elfsteden. Ook deze tocht kent veel ontberingen. Want wat moeten de deelnemers doen als de zon niet schijnt? Hoe moeten ze vooruit komen zonder zon op hun panelen? Juist deze omstandigheden vragen het uiterste van de teams. Zowel qua technisch vernuft als innovatief vermogen.
Tijdens het evenement maakt de deelnemers-karavaan een ‘rondreis’ door Friesland. De wedstrijd wordt vanaf verschillende campings in de provincie gevolgd. In deze raceweek worden diverse activiteiten georganiseerd voor publiek. Zondag 4 juli zijn er de proloog en sprintwedstrijden. De zonneboten maken een attractieve testvaart door de grachten van Leeuwarden en laten in een sprint zien wat ze allemaal in huis hebben. Op woensdag 7 juli is er in Bolsward de Energy Valley Solar Day. Deze dag staat in het teken van middelbare- en basis–scholieren. Er wordt een mini solar race georganiseerd waarin een eigen ‘mini zonneboot’ gebouwd kan worden en er komen solar-olympics met diverse duurzame technologische games.
De hele challenge is ook online te volgen in de ‘live omgeving’. Hier wordt live foto, video verslag gedaan van de race en is elke boot te volgen door middel van het track en trace systeem. Een redactioneel team staat klaar om foto- en videobeeldmateriaal op de website te plaatsen.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Nederlanders vinden nieuwe soorten op Borneo

Ruim 123 nieuwe plant- en diersoorten zijn de afgelopen drie jaar ontdekt in de oerwouden van Borneo. Ook Nederlanders deden er enkele bijzondere ontdekkingen, zo blijkt uit het rapport Borneo's New World - Newly Discovered Species in the Heart of Borneo dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) vandaag publiceert.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com