Home Duurzaam Lifestyle Jongerenbeweging good, clean & fair voedsel

Jongerenbeweging good, clean & fair voedsel

Kick off CAP 2013: Food for Change - Op 14 mei lanceert de YFM het grote project waar we ons de komende twee jaar mee gaan bezighouden: CAP 2013: Food for Change. In 2013 zal de CAP, de Common Agricultural Policy ofwel het landbouwbeleid van de Europese Unie, hervormd worden. De CAP heeft grote invloed op het Nederlandse, Europese en ook mondiale voedselsysteem. In de hervormingen moet de nadruk gelegd worden op het op duurzame wijze produceren van gezond voedsel, terwijl er rekening wordt gehouden met de druk die voedselproductie legt op de het milieu, dieren en het landschap. Te veel voedsel wordt verspild, er wordt teveel ingezet op schaalvergroting en monocultuur, en nog steeds zijn de grootste ontvangers van EU-subsidie grote multinationale ondernemingen als Nestle. Nog steeds zorgt het ondersteunen van boeren met prijsgaranties voor een verstoorde wereldmarkt en verpest het de concurrentiepositie van minder ontwikkelde landen. Als we een echte verandering willen zien, moeten we de komende twee jaar al onze pijlen richten op de hervormingen van de CAP. Met dit project willen we de (jongeren)beweging die gaande is voor meer good, clean & fair voedsel zichtbaar maken en uitbreiden.

Op 14 mei zullen we de aftrap van CAP 2013 vieren met een lunch in restaurant As. Hoofdspreker is Carlo Petrini, president van Slow Food International. Ook zal professor Jaap Seidell van de VU Universiteit uitleggen waar de CAP voor staat en wat het belang is van de hervormingen. Natuurlijk is er ook muziek. De bijzondere lunch is 12,50, entree voor de rest van het programma gratis.

14 mei 2011 | 12:00-16:00 uur | Restaurant As
Prinses Irenestraat 19
1077 WT Amsterdam

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


CITES loopt uit op grote teleurstelling

De CITES-conferentie over de handel in bedreigde planten en dieren is gisteren 25 maart geëindigd in een grote teleurstelling voor het Wereld Natuur Fonds (WNF) en alle landen die serieus werk willen maken van de bescherming van dier- en plantensoorten.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com