Home Duurzaam Ondernemen Nederlandse bedrijven top in duurzaamheid

Nederlandse bedrijven top in duurzaamheid

Verscheidene grote Nederlandse bedrijven horen bij de wereldtop op het gebied van duurzaamheid. In de zogenoemde Dow-Jones Sustainability Index die donderdag bekend werd gemaakt, nemen vijf (gedeeltelijk) Nederlandse concerns de hoogste positie in.


De ranglijst bestaat uit negentien 'supersectoren'. Op de eerste plaats in de sector Chemie prijkt de naam AkzoNobel. Philips staat bovenaan in de sector Persoonlijke en Huishoudelijke Goederen, TNT voert de lijst aan van de sector Industriƫle Goederen en Diensten en Air France-KLM die van Reizen en Vrije Tijd. Unilever is de winnaar in de sector Voedsel & Drank.

De ranglijst, het resultaat van een samenwerking tussen de beursgraadmeter van Dow-Jones en vermogensbeheerder SAM, vergelijkt de economische, sociale en milieuprestaties van toonaangevende, beursgenoteerde bedrijven. Dit gebeurt door middel van onder meer uitgebreide vragenlijsten en accountantsrapporten. Op de wereldranglijst staan nu 318 ondernemingen. De index wordt ieder jaar opnieuw samengesteld.

Vorig jaar waren er nog drie Nederlandse bedrijven de beste in hun sector. Dat waren toen TNT, Unilever en DSM. DSM moest zijn eerste plaats nu afstaan aan AkzoNobel, maar staat nog steeds hoog op de lijst.
Bron: AFN

 

AddThis Social Bookmark Button


Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven ....

Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven vissoorten door overbevissing . In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft de Nicolaas.G.Pierson Foundation haar nieuwe documentaire gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiƫle steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com