Home Duurzaam Ondernemen Flinke Fairtrade groei

Flinke Fairtrade groei

Het aantal producenten van Fairtrade producten is wereldwijd met 16 procent gestegen vergeleken met 2011. Ook het consumentenvertrouwen is gegroeid. Dit blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade International: 'Unlocking the Power'. 

Consumenten kopen steeds meer producten met het Fairtrade keurmerk, in Nederland ook wel het Max Havelaar keurmerk genoemd. In Nederland is in 2012 een stijging van 26 procent te zien. Duitsland heeft de grootste stijging met 33 procent. Gevolgd door Zweden (28 procent), Nederland, Groot Brittannië (16 procent) en Zwitserland (15 procent). Opvallend detail is dat de verkoop van Fairtrade producten dit jaar is gestart in Kenia en zal worden uitgebreid met India. In deze landen krijgen consumenten dus de keuze om Fairtrade producten uit eigen land te kopen.

Er zijn nu zo'n 1,3 miljoen boeren aangesloten bij Fairtrade International. Er werken 70 landen mee en er zijn 1149 Fairtrade organisaties. Zij hebben samen gezorgd voor zo'n 80 miljoen euro aan premiegeld voor de boeren. Positieve cijfers dus, maar veel zijn boeren nog niet aangesloten bij het keurmerk. Er is nog een hoop terrein te winnen. Fairtrade International blijft streven naar innovatie en groei in 2013. Zie hiervoor ook de internationale strategie ‘Unlocking the Power of the Many'.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Biodiversiteit krijgt prinses Irene als beschermvrouwe

HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010. 2010 is het VN-jaar van de biodiversiteit, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van de rijkdom van dieren, planten en organismen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com