Home Duurzaam Ondernemen 9 duizend bezoekers verwacht bij Bio-beurs op 21 en 22 januari

9 duizend bezoekers verwacht bij Bio-beurs op 21 en 22 januari

De biologische landbouw- en voedingssector ontwikkelt zich snel. Op 21 en 22 januari presenteren ruim 200 standhouders op de Bio-beurs de nieuwste trends, producten en onderzoeksresultaten. De initiatiefnemers van de vakbeurs, Bionext en Libéma, verwachten 9 duizend bezoekers in de IJsselhallen in Zwolle, vanuit de landbouw, de retail, de horeca, overheden en kennisinstellingen.

Met ruim 200 standhouders is de eerste editie van de Bio-beurs geheel volgeboekt. Er is een Foodplein waar kookdemonstraties worden gegeven door kopstukken uit de Dutch Cuisine (o.a. Albert Kooy). Op het Streekplein staan producenten van biologische streekproducten en op het  Demeterplein staan ondernemers uit de biodynamische voedingsbranche.

Bavo van den Idsert, directeur Bionext: “De belangstelling voor de Bio-beurs is zeer groot. Elke supermarkt en bedrijfscateraar heeft anno 2015 een biologisch assortiment. Doe je nog niks met biologisch, dan laat je kansen liggen. Ook vanuit de reguliere landbouw is er interesse; de biologische landbouw is dier- en milieuvriendelijk bezig en dat inspireert.”

Programma

Het thema van de Bio-beurs is Biologisch in 2030: hoe ziet onze voedselvoorziening er dan uit? Van den Idsert: “Iedereen is met duurzaamheid bezig. Biologisch moet vooruitkijken en werken aan verdere verduurzaming. Anders wordt je links en rechts ingehaald.”

Het Jaar van de Bodem 2015 krijgt volop aandacht op de Bio-beurs, met lezingen en de filmpremière “Bodemboeren”. De directeur van het Wereld Natuurfonds, Johan van de Gronden, komt met zijn visie op het samenspel tussen landbouw en natuur en er worden unieke verhalen gepresenteerd over de EKO-code, een nieuw instrument voor duurzame ontwikkeling. Verder worden nieuwe soorten aardappels gepresenteerd: de zilte aardappel en nieuwe Phytophtora-resistente aardappelrassen die voor de biologische sector zijn ontwikkeld.

Op 21 januari worden drie prijzen uitgereikt: het Favoriete bioproduct 2015, de Favoriete biowinkel 2015 (beide publieksverkiezingen) en de EKOLAND Innovatieprijs 2015, voor biologische boeren en tuinders. Bezoekers van de Bio-beurs krijgen de gelegenheid om nader kennis te maken met de genomineerde winkeliers en boeren.

 

AddThis Social Bookmark Button


Stop de ontbossing voor biodiesel

Voor palmolie wordt op grote schaal tropisch regenwoud en veenbos kaalgekapt. Mensen worden door plantagebedrijven van hun grond verdreven en zeldzame dieren en planten, zoals tijgers en orang oetans, verdwijnen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com