Home Duurzaam Overige Is Nederland in 2020 de Green Valley van de wereld?

Is Nederland in 2020 de Green Valley van de wereld?

14de Nationaal Sustainability Congres over kansen creëren met verduurzaming economie – “Wil Nederland een rol van betekenis blijven spelen in de wereldeconomie, dan hebben we een stevig groen innovatiebeleid nodig”, aldus het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een recente aanbeveling.

 

Tijdens het veertiende Nationaal Sustainability Congres (NSC) op 21 november buigen sprekers als Wiebe Draijer (voorzitter SER) en Marga Hoek (directeur De Groene Zaak) zich over de vraag hoe we van Nederland een Green Valley kunnen maken: concurrerender én voorloper met groene innovaties

 

Nederland daalde de afgelopen tijd op zowel de internationale concurrentieladder als de ‘Sustainable Competitive Index’. Er zijn grote uitdagingen rond thema’s zoals het bereiken van een duurzame energie- en voedselvoorziening, schone technologie en een circulaire economie. De omschakeling van de huidige economie naar een duurzame economie is echter een complex en dynamisch proces waarin coherente stappen moeten worden genomen voor de korte termijn én lange termijn. Hoe komen we tot een gedeelde koers? Het Nationaal Sustainability Congres verkent de weg.

Een mogelijke weg is The Natural Step (TNS) van Karl-Hendrik Robèrt. In zijn keynote-speech gaat deze internationaal vermaarde duurzaamheidsgoeroe in op The Natural Step. TNS is goed te gebruiken voor het ontwikkelen van een overkoepelende duurzaamheidsstrategie en het verbinden van duurzaamheidsambities aan korte- en langetermijnactiviteiten en projecten. Philips, Interface en gemeente Eindhoven zijn voorbeelden van organisaties die de TNS-methodiek toepassen. Robèrt was in 2011 voor het laatst in Nederland. Overheden en bedrijven die met Karl-Hendrik hebben gesproken raken snel overtuigd van zijn ‘Natural Step’.

Andere invloedrijke sprekers die op het NSC hun visie op duurzame transities zullen geven zijn Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR), Hans de Jong (voorzitter directie Philips Electronics Benelux) en Marlies van Wijhe (algemeen directeur Van Wijhe Verf).

MVO Manager van het Jaar 2013
Achter én voor de schermen zijn MVO-managers vaak de aanjagers van de duurzame ontwikkel-agenda van bedrijven. Op het Nationaal Sustainability Congres vindt de verkiezing plaats van de ‘MVO Manager van het Jaar’. Genomineerden zijn Sander Haas (Asito), Anniek Mauser (Unilever), Frank van Ooijen (FrieslandCampina) en Fokko Wientjes (DSM). De verkiezing wordt georganiseerd door Royal HaskoningDHV, VNO-NCW en Interface.

Themapartners van het NSC zijn: Siemens, ABN AMRO, Philips Lighting, AgentschapNL, Koffiebranderij Peeze, Gemeente Rotterdam, Royal HaskoningDHV, SustainableMotion en De Groene Zaak.

Meer informatie op www.sustainability-congres.nl.

 

AddThis Social Bookmark Button


Campagne biodiversiteit EU

Als bijen verdwijnen, kost het miljoenen om hun werk over te nemen. Zij doen het gratis! Wij zijn afhankelijk van alles wat leeft om ons heen. Die oneindige variëteit aan dier- en plantsoorten staat bekend als biodiversiteit.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com