Home Duurzaam Produceren Geen luie wortels maar Willie Wortels!

Geen luie wortels maar Willie Wortels!

Systeemdenker pur sang Lammerts van Bueren ontsluit visie op de BioVak. Op 20 en 21 januari is de BioVak in Zwolle, de jaarlijkse vakbeurs voor boeren en tuinders die al werkzaam zijn in de biologische landbouw of die zich daarop willen oriënteren. Bij de opening zal o.a. professor Lammerts van Bueren haar visie uiteen zetten over kansen voor klassieke plantenveredeling en weerbare gewassen. Volgens Lammerts van Bueren wordt te snel naar gentechnologie gegrepen.
Professor Edith Lammerts van Bueren bekleedt een wereldunieke positie als hoogleraar Biologische Veredeling. Haar mening telt. In Nederland en vooral ook daarbuiten. Op de BioVak doet zij een uiterst relevante oproep om niet al te snel met sommige tovenaarsleerlingen uit de gentechnologie op stap te gaan, want de klassieke veredeling biedt nog ongekende kansen vanuit een ecologische blikrichting.
Zij pleit voor veredeling van gewassen vanuit systeemdenken. Bijvoorbeeld in de biologische landbouw gaat veredeling niet alleen over rassen: het begint bij een ‘veredelde bodem’ en bij bodemvruchtbaarheid. Zij geeft tijdens haar presentatie inspirerende antwoorden op de prangende vragen van biologisch EN conventioneel: Hoe maken we planten, dieren en uiteindelijk mensen veerkrachtiger? Zij zal verhalen over lui geworden wortels, verwende gewassen maar vooral over weerbare gewassen.
Naar verwachting zullen op 20 en 21 januari ruim tienduizend professionals uit de biologische en gangbare landbouw in Zwolle de BioVak bezoeken.
Naast Professor Edith Lammerts van Bueren zal er een keur aan invloedrijke en inspirerende sprekers praktisch relevante workshops geven. Professor Lammerts van Bueren spreekt tijdens de opening op woensdag 20 januari van 10.00 tot 12.45 uur en geeft een workshop/debat op donderdag 21 januari om 15.00 uur.
BioVak 2010 wordt georganiseerd door de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica en ICEM.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven ....

Sea the Truth waarschuwt tegen uitsterven vissoorten door overbevissing . In de week dat experts van de Verenigde Naties waarschuwen dat het uitsterven van oceaanvissen dreigt binnen 40 jaar, heeft de Nicolaas.G.Pierson Foundation haar nieuwe documentaire gepresenteerd in een uitverkocht Tuschinski.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com