Home Duurzaam Produceren Landbouw op daken wereldwijd in opmars

Landbouw op daken wereldwijd in opmars

Landbouw is niet langer een activiteit die zich beperkt tot het platteland. Ook in de stad duiken steeds meer moestuinen op. In bloempotten of bakken op het terras, maar evengoed in echte tuinen op platte daken. Greenmarx, ontwikkelaar van zonnestroomprojecten, wil groentetuinen aanleggen op de daken van bedrijven, rusthuizen en overheidsgebouwen.

Groenten van eigen dak
Een daktuin heeft alle voordelen van een regulier groendak: isolatie, regenwaterafvoer, leefruimte voor insecten en vogels, én gezonde eetbare producten. Kunstenares Annemie Maes baat op een parkeergarage bij de Brusselse Beurs een ruime daktuin van 500 vierkante meter uit, inclusief dakserre. Daarbij maakt ze gebruik van vijverfolie, drainagematten, speciale rotswol waarin de planten kunnen wortelen, een viltachtige filter en een mengeling van compost en substraat.

Tomaten op de Kunstberg
Deze daktuin is geen uitzondering in Vlaanderen, en al helemaal niet in de wereld. Een ziekenhuis in Singapore serveert zijn patiënten groenten geteeld op het dak, en de Londense Thornton Budgens supermarkt verkoopt groenten van eigen dak. Hoog boven de Kunstberg, op de daken van de Koninklijke Belgische Bibliotheek, zullen binnenkort  wortelen en tomaten groeien. De daktuin van vier are moet volstaan om de gasten van het restaurant op de bovenste verdieping van de bibliotheek twee maanden lang van  verse groenten te voorzien.

 

AddThis Social Bookmark Button


Nieuwe NGO Good Fish Foundation gaat VISwijzer uitbreiden

Good Fish Foundation en Stichting De Noordzee trekken samen op - Vanaf vandaag zal de nieuwe NGO Good Fish Foundation zich met behulp van de VISwijzer gaan inzetten voor wereldwijde verduurzaming van de vissector.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com