Home Duurzaam Produceren ZDF maakt reportage over duurzame verpakkingen

ZDF maakt reportage over duurzame verpakkingen

De Duitse nationale tv-zender ZDF heeft maandag 14 januari een bezoek gebracht  aan Eosta, de in Nederland gevestigde Europese distributeur van biologisch groente en fruit. De cameraploeg kwam opnames maken voor een reportage over bioplastics. Eosta is al jaren een koploper in de zoektocht naar duurzame alternatieven voor de gebruikelijke verpakkingsmaterialen, in de persoon van verpakkingsexpert Paul Hendriks: "Verreweg de meeste plastics worden nog steeds van aardolie gemaakt. Wij werken al jaren met materiaal uit hernieuwbare bronnen. Dat is een principiële keuze."

De reportage werd gemaakt voor het programma Zoom, dat doorgaans de kritische insteek kiest. Michael Wilde, Manager Communicatie en Duurzaamheid: "Wij zijn niet bang voor kritische vragen. De markt voor duurzame verpakkingsmaterialen staat nog steeds in de kinderschoenen, dus we volgen niet de makkelijkste weg. We hebben ons einddoel nog niet bereikt. Maar we zijn ervan overtuigd dat we de goede weg hebben gekozen. We hopen dat dit in de reportage zal overkomen!"

Het programma zal worden uitgezonden op de ZDF op woensdag 27 februari, om 22.45 uur.

Eosta is Europees marktleider in biologische groente en fruit en is gevestigd in Waddinxveen, met logistieke knooppunten in verschillende landen. Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt. Eosta profileert zich met het "trace & tell" merk Nature & More, dat het verhaal van de teler transparant maakt via internet. Op deze manier wil Eosta de anonimiteit van het winkelschap doorbreken. Directeur en oprichter Volkert Engelsman is tevens lid van de World Board van IFOAM, de internationale  koepel van de biologische beweging. Zie ook www.natureandmore.com.

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Handel in tonijn en haaien

 175 landen bijeen voor herziening handelsverdrag wilde planten en dieren. Handel in tonijn en haaien hoog op agenda CITES-conferentie. Regeringen van 175 landen komen van 13-25 maart in Doha (Qatar) bijeen voor de 3-jaarlijkse CITES-conferentie.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com