Home Duurzaam Vervoer Consument klaar voor elektrische voertuigen

Consument klaar voor elektrische voertuigen

Op zondag 10 oktober bereikte de Watt Roadshow van Bond Beter Leefmilieu vzw zijn laatste halte op Ecodroom in Antwerpen. Na zestien stops van de rondreizende karavaan van ecologische voertuigen klokte de Roadshow af op zo’n 10.000 bezoekers, die vooral oog hadden voor de elektrische fietsen en scooters. Uit een bevraging blijkt dat meer dan de helft van de bezoekers die een nieuwe wagen willen kopen, de aankoop van een volledig elektrisch, dan wel een hybride model overweegt. Probleem blijft echter dat deze wagens nog te weinig op de markt te vinden zijn, ook al is de technologie al enige tijd beschikbaar.

Elektrische tweewieler scoort goed

De WATT Roadshow liet een breed publiek kennismaken met een nieuwe generatie voertuigen, elektrische auto’s, scooters en fietsen, hybride wagens, voertuigen op LPG en aardgas en andere alternatieve brandstoffen. Vooral de lichte elektrische voertuigen vallen in de smaak bij het publiek. Bruno Van Zeebroek, mobiliteitsexpert van Bond Beter Leefmilieu vzw, stelt dat dit komt omdat de technologie reeds klaar is voor de markt. "Bovendien verbruiken deze scooters tot 20 keer minder energie dan een klassiek voertuig. Dit in tegenstelling tot kleine verbrandingsmotoren van bijvoorbeeld bromfietsen. Transport & Mobility Leuven berekende dat deze per km 5 maal meer fijn stof uitstoten dan een auto en 30 maal meer vluchtige organische verbindingen. Deze laatsten zorgen voor ozonvorming in de zomer.”

Meer dan de helft van de bezoekers die een voertuig willen kopen, overwegen de aankoop van een volledig elektrische scooter, motorfiets of wagen. Consumenten wachten echter nog op betaalbare modellen voor ze zich een volledig elektrische wagen aanschaffen. Ze zouden op dit moment eerder kiezen voor een hybridewagen, met verbrandings- en elektrische motor.

Maandag 11 oktober organiseren de initiatiefnemers samen met de Stad Antwerpen en de Provincie Antwerpen een WATT-infosessie voor mobiliteitsverantwoordelijken van bedrijven en overheden.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Nederlanders vinden nieuwe soorten op Borneo

Ruim 123 nieuwe plant- en diersoorten zijn de afgelopen drie jaar ontdekt in de oerwouden van Borneo. Ook Nederlanders deden er enkele bijzondere ontdekkingen, zo blijkt uit het rapport Borneo's New World - Newly Discovered Species in the Heart of Borneo dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) vandaag publiceert.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com