Home Duurzaam Vervoer Utrecht neemt proef met stroomtaxi's

Utrecht neemt proef met stroomtaxi's

En op dezelfde dag dat in Den Haag bij Rijkswaterstaat zes elektrische auto's in gebruik worden genomen, maken in Utrecht de eerste elektrische taxi's hun ritjes. De Domstad krijgt de beschikking over veertig zogenoemde GreenCabs.

Het gaat om een proef die is bedoeld om op grote schaal ervaring op te doen met schoon elektrisch vervoer. Energieleverancier Essent is verantwoordelijk voor de aanleg van 21 oplaadpunten. Het bereik van de taxi's, zo'n honderd kilometer op een volle accu, is volgens de chauffeurs ruim voldoende voor gebruik in de stad, zeker als in aanmerking wordt genomen dat het zes van de nieuwe oplaadpunten om snelladers gaat, die de accu in twintig minuten weer volledig op peil brengen.

Elektrisch rijden

Onze ervaring is zeer uitgebreid. Wij hebben meer dan 250.000 km gereden met 8 auto’s. De beperkte actieradius is de grootste uitdaging. Voor de taxidiensten stonden over de stad verdeeld en bij een vaste klant altijd volle auto’s klaar. De chauffeur kon dan wisselen voor een volle auto. Het snelladen kost te veel tijd en heeft voor ons gevoel enkele auto’s beschadigd. Het beste is om goed te plannen wat je met de auto gaat doen. Te vaak opladen is niet goed omdat het aantal laadbeurten maar ongeveer 1000 maximaal keer is. Voor de Citroen Saxo stond een actieradius van 90 km maar in de praktijk is dit ongeveer 60 km

Het rijden zelf is fantastische en geeft medepassagiers het gevoel iets bijzonders mee te maken. Het stille heeft door de alertheid die je als chauffeur hebt nooit tot problemen geleid. Net als een lawaaischopper het weet, weet je ook als chauffeur dat je stil bent. Naast het laadsysteem en de batterij heeft de auto geen aandacht nodig. Door groene stroom van windmolens bijvoorbeeld te gebruiken is het de schoonste en mist energie vragende transportvorm. Op den duur is het feit dat het een klein autootje is wel een beperking.
Bron: groenetaxi.nl

www.subsidieelektrischeauto.nl
www.subsidieelektrischrijden.nl

 

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Wereldwijd wordt nu naar schatting zo'n 8 tot 10 miljard dollar per jaar besteed aan biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. Ook behoud van biodiversiteit heeft een financieringstekort van vele miljarden! Er is dus meer geld nodig! Maar hoe komen we daar aan? Is dat een overheidstaak, of spelen bedrijven daarbij een rol?

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com