Home Ecologie Doen 23 Natura 2000-gebieden definitief aangewezen

23 Natura 2000-gebieden definitief aangewezen

Staatssecretaris Bleker heeft 23 Natura 2000-gebieden definitief aangewezen. Van de 162 gebieden op land en 4 gebieden op zee zijn nu 56 gebieden definitief aangewezen.

De natuur houdt niet op bij de grens. Het is onderdeel van een groter geheel. Daarom zijn er door de lidstaten van de Europese Unie regels opgesteld om de natuur te beschermen. Het gaat om de Vogel- en Habitatrichtlijn. De Vogel- en Habitatrichtlijn beschermen Europa's natuurparels; de Natura 2000-gebieden. Stuk voor stuk gebieden met bijzondere planten en dieren. Ook in Nederland willen we voorkomen dat de natuur steeds eenvormiger wordt en dat bijzondere soorten verder in aantal afnemen. Nederland heeft 162 Natura 2000-gebieden en 4 gebieden op zee aangemeld. Na de aanmelding volgt een procedure om ze definitief aan te wijzen.

Met de definitieve aanwijzing wordt duidelijk waar de grenzen van het gebied liggen en welke kwetsbare natuur beschermd wordt. Bij de gebieden die nu zijn aangewezen gaat het bijvoorbeeld om de bescherming van stuifzandgebieden, meren en moerassen, bossen, kreken en gebieden langs de Nederlandse kust met zandbanken die van groot belang zijn voor watervogels. In de volgende fase, bij het opstellen van het beheerplan, wordt duidelijk welke maatregelen er nodig zijn om de kwetsbare natuur in goede staat te houden of te brengen.

De gebieden die nu definitief zijn aangewezen zijn Noordzeekustzone (7), Lauwersmeer (8), Groote Wielen (9), Oudegaasterbrekken, Fluessen en omgeving (10), Witte en Zwarte Brekken (11), Sneekermeergebied (12), Leekstermeergebied (19), Zuidlaardermeergebied (20), Norgerholt (22), Drents-Friese Wold & Leggelderveld (27), Kolland & Overlangbroek (81), Polder Zeevang (93), Broekvelden, Vettenbroek & Polder Stein (104), Boezems Kinderdijk (106), Oude Maas (108), Veerse Meer (119), Yerseke en Kapelse Moer (121), Groote Gat (124), Canisvliet (125), Vogelkreek (126), Markiezaat (127), Abdij Lilbosch & voormalig Klooster Mariahoop (151) en Vlakte van de Raan (163). De nummers verwijzen naar de landelijke gebiedsnummers van het Natura 2000-gebied. Het overzicht van alle Natura 2000-gebieden is te vinden op www.rijksoverheid.nl/natura2000.

De definitieve besluiten zijn vanaf heden beschikbaar op www.rijksoverheid.nl/natura2000. Conform de Algemene Wet Bestuursrecht is een beroepsprocedure van toepassing die in de Staatscourant zal worden gepubliceerd.

Bron: rijksoverheid.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Rijk trekt 400.000 euro uit voor projecten over biodiversiteit

Nieuwe coalitie onderstreept urgentie aanpak uitsterven dier- en plantensoorten.
Het Rijk trekt 400.000 euro uit voor projecten die het belang van biodiversiteit onder de aandacht gaan brengen van het grote publiek. Dat heeft Directeur-Generaal Anita Wouters van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag bekend gemaakt bij de lancering van de landelijke Coalitie Biodiversiteit 2010 in Amersfoort.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiƫle steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com