Home Energie Biomassa Cramer ziet Waddengebied graag als proeftuin voor biomassa

Cramer ziet Waddengebied graag als proeftuin voor biomassa

Minister Jacqueline Cramer (VROM) laat de Tweede Kamer per brief weten "heel blij" te zijn met het advies van de Raad voor de Wadden om van het Waddengebied een soort proeftuin te maken voor innovatie van en experimenten met biomassa. Duurzame energieprojecten zouden mogelijk gefinancierd kunnen worden uit het Waddenfonds. Ook bedrijven en kennisinstellingen zouden uit eigen beweging hierin een rol moeten spelen. Ongeveer een jaar geleden kwam de Raad voor de Wadden op verzoek van de Tweede Kamer met een advies over de ontwikkeling van het Waddengebied met betrekking tot biomassa. De Raad voor de Wadden adviseert gevraagd en ongevraagd over zaken die van algemeen belang zijn voor het Waddengebied. Voorzitter is voormalig PvdA-minister van Milieu uit het eerste Paarse kabinet Margreeth de Boer.

Het advies luidde positief. De Raad concludeerde dat het Waddengebied "een aantal kwaliteiten heeft, waardoor het goede kansen biedt voor de verdere ontwikkeling van duurzame biomassa-activiteiten", zo schreef De Boer de Tweede Kamer in een begeleidende brief. "Deze kwaliteiten betreffen in het bijzonder de aanwezigheid van een relatief sterk agrarisch cluster, het energie- en chemiecluster in de Eemsdelta, de nabijgelegen clusters op het terrein van kennis en ontwikkeling en het duurzaam ondernemersklimaat."

Cramer sprak de verwachting uit dat ook andere gebieden in Nederland een bijdrage kunnen leveren aan de biobased economy.
Bron: mvo.nl

Kijk ook: www.algenkweek.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Voorman provincies deelt zorgen over natuurbeleid

De coalitie Hart voor Natuur heeft haar zorgen geuit over de toekomst van de natuur in Nederland tijdens een bezoek aan Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland Jan Franssen, tevens voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiƫle steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com