Home Energie Biomassa Subsidie voor groen gas

Subsidie voor groen gas

Het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie heeft eind december een subsidie van ruim 2,2 miljoen euro toegekend aan de samenwerkende groen gas hubs in Noord-Nederland. Hiermee kunnen de groen gas hubs sneller investeren in onderzoek en ontwikkeling van hun plannen.

Eerder werd al bekend dat het ministerie volgend jaar in de Stimuleringsregeling voor Duurzame Energie (SDE) veel ruimte biedt voor groen gas.

Het gaat bij deze groen gas hubs in Noord-Nederland om een productie van 500 miljoen kuub groen gas per jaar. Dat is voldoende om ruim 300.000 huishoudens per jaar van gas te voorzien. Binnen een groen gas hub werken meerdere biogasproducenten samen om schaalvoordelen te creëren en kostenefficiënt te produceren. In Noord-Nederland wordt op vijf locaties gewerkt aan de ontwikkeling van groen gas hubs. Afvalverwerker Attero realiseert hubs aan de oostkant van de stad Groningen en in Wijster. Suiker Unie doet hetzelfde aan de westkant van de stad Groningen. Omrin, ook afvalverwerker, is van plan om in Oudehaske een groen gas hub op te richten en Energiebedrijf Essent werkt aan de groen gas hub die agrarische partijen tussen Leeuwarden en Dokkum met elkaar verbindt.

Omdat al deze groen gas hubs min of meer gelijktijdig ontwikkeld worden, heeft de stichting Energy Valley samen met de hubs alle onderzoeks- en ontwikkelvraagstukken gebundeld en ondergebracht in één gezamenlijke aanvraag. Daar is Koers Noord uitgerold, een programma ter versterking van de ruimtelijke economische structuur van Noord-Nederland. De Koers Noord subsidie bedraagt 2.255.249 euro en is opgebouwd uit Europees geld, geld van het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie en provinciaal geld.
Bron: Energy Valley

Subsidie voor biogas
Subsidie voor groen gas

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Mariene meren en biodiversiteit

Nieuw ontdekte mariene meren bieden unieke kijk op ontstaan van biodiversiteit. Tot voor kort was er nog maar weinig bekend over mariene meren. Totdat Lisa Becking (Naturalis Biodiversity Center & IMARES) er twintig ontdekte en bestudeerde in Indonesië.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com