Home Energie Biomassa Ontlasting voor klimaat Indonesië

Ontlasting voor klimaat Indonesië

Indonesië lijkt een haat-liefdeverhouding te delen met Moeder Natuur. Ontbossing en bosbranden zorgen voor een torenhoge CO2-uitstoot maar tegelijkertijd bieden natuurelementen potentie voor duurzame energieprojecten. Terwijl de overheid nadenkt over alternatieve bronnen en de financiën, steken de Indonesiërs de verlichting en het fornuis alvast aan met koeienpoep.

Inderdaad, koeienpoep. Varkenspoep of uitwerpselen van een andere aard mag ook, als het bij elkaar maar twintig kilo poep per dag oplevert om de biogasinstallatie draaiende te kunnen houden. Twee koeien of vier varkens volstaan al per gezin. Een verse vlaai wordt niet meteen aangestoken maar eerst vermengd met water, gevolgd door een gistingproces waaruit methaangas - ofwel biogas - ontstaat. Het restant doet dienst als organische meststof. Het gas is uitermate geschikt als verlichting of om een potje op te koken. De enige vereiste is een speciale koepelinstallatie waarin het proces kan plaatsvinden. Afhankelijk van de grootte en locatie kost de investering tussen de 200 en 900 euro. 25 Procent hiervan wordt betaald uit het Indonesia Domestic Biogas Program (IDBP), de rest is voor de gebruiker. Het IDBP-programma moet een zelfstandige marktwerking op gang brengen, door de samenwerking tussen alle deelnemende partijen - ngo's, overheid, industrie, gebruikers en microkredietverstrekkers - te verstevigen.
Lees het hele artikel: http://www.oneworld.nl/Nieuws/Achtergrond/article/23390/Ontlasting_voor_klimaat_Indonesië
Auteur: Michel Broekhuizen
Bron: OneWorld

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Goed en slecht nieuws voor plant- en diersoorten

Het Wereld Natuur Fonds heeft gemengde gevoelens bij de uitkomst van de Conventie voor Biodiversiteit (CBD). Vrijdagavond 29 oktober werden afgevaardigden uit 190 landen het in Japan eens over maatregelen die het uitsterven van plant-en diersoorten tot staan moeten brengen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com