Home Energie Overige Natuurmonumenten steunt duurzaamheidrapport

Natuurmonumenten steunt duurzaamheidrapport

Natuurmonumenten onderschrijft de conclusies en aanbevelingen van het rapport ‘Nederland krijgt nieuwe energie’, geschreven door de duurzaamheidcommissies van CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, SGP en VVD. Zij stellen dat Nederland voor 2050 kan en moet overstappen op schone en onbeperkte energiebronnen, zoals zon, wind en aardwarmte.

De overgang naar een volledig hernieuwbare energievoorziening is niet alleen goed voor de economie maar ook voor onze natuur. De huidige vervuilende energiebronnen voor onze stroom, warmte en vervoer richten immers grote ecologische schade aan door de uitstoot van enorme hoeveelheden CO2 en fijnstof. Bovendien laat de natuurramp in de Golf van Mexico zien welke enorme risico’s wij nemen om steeds dieper naar schaarse olie te moeten boren.

Burgerinitiatief
De leden uit de duurzaamheidcommissies van de zeven politieke partijen hebben een burgerinitiatief gelanceerd op www.nederlandkrijgtnieuweenergie.nl. U kunt het initiatief ondertekenen als u vindt dat het nieuwe parlement voor 2050 versneld moet overstappen op volledig hernieuwbare energie. Met 40.000 stemmen moet het rapport op de agenda komen van het nieuw gekozen parlement. Daarmee kan het laatste belangrijke duwtje worden gegeven bij de coalitie- onderhandelingen.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Haringstand stabiliseert; scholbestand ontwikkelt ..

Haringstand stabiliseert; scholbestand ontwikkelt zich goed. De druk van de visserij op de visbestanden in de Noordzee is in de afgelopen jaren afgenomen. Vooral schol heeft geprofiteerd van deze afname.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com