Home Energie Overige Nederland in het teken van duurzaamheid

Nederland in het teken van duurzaamheid

Donderdag brengt de eerste Elektrische Elfstedentocht de grootste vloot groene auto's in Nederland op de been. De tocht is een van de ruim 600 activiteiten die op 11 november de Dag van de Duurzaamheid worden georganiseerd.

 

De Dag van de Duurzaamheid is een landelijke actiedag om mensen enthousiast te maken voor energiebesparende initiatieven en te laten zien dat er al heel veel klein- en grootschalige duurzame initiatieven zijn. "Nu 'Den Haag' het wat laat afweten, zijn mensen meer dan ooit gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid", zegt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, de initiatiefnemer van de dag. "Dat is niet alleen hard nodig, maar het is ook leuk en inspirerend en je kunt er soms geld mee besparen."

En dus kunnen we donderdag vuilniswagens, sportauto's, scooters en andere voertuigen die op elektriciteit rijden op het Nederlandse wegennet verwachten. Vanuit 24 standplaatsen in Nederland vertrekken elektrische auto's naar het windmolenpark 'Jaap Rodenburg' in Almere in het kader van de elektrische Elfstedentocht. Onderweg stoppen ze bij gemeenten en bedrijven die een activiteit rondom elektrisch rijden hebben georganiseerd.
Bron: OneWorld.nl

 

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Rijk trekt 400.000 euro uit voor projecten over biodiversiteit

Nieuwe coalitie onderstreept urgentie aanpak uitsterven dier- en plantensoorten.
Het Rijk trekt 400.000 euro uit voor projecten die het belang van biodiversiteit onder de aandacht gaan brengen van het grote publiek. Dat heeft Directeur-Generaal Anita Wouters van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag bekend gemaakt bij de lancering van de landelijke Coalitie Biodiversiteit 2010 in Amersfoort.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com