Home Energie Overige Wetenschappers Harvard ontwikkelen bacterie batterijen die op vuil werken

Wetenschappers Harvard ontwikkelen bacterie batterijen die op vuil werken

De wetenschappers van Harvard geloven letterlijk in de kracht van de aarde. Een team van wetenschappers hebben microbiële brandstofcel batterijen ontwikkeld die energie halen uit bacteriën die in de grond zitten. Als het product succesvol is kunnen de eco-vriendelijke batterijen een deel van de 500 miljoen mensen in Afrika die geen stroom hebben voorzien van energie.

De MBC batterijen, die onlangs bekroond zijn als één van de 10 meest briljante innovaties van 2009, zijn eerst in Tanzania getest. Het MBC concept had toen de vorm van een 5 kilo zware emmer, gemaakt van grafiet, een deel van een doek, kippen kathode, modder dat mest bevat en een laag zand dat functioneert als een ion barrière en zout water dat werkt als elektroliet. Alle componenten waren verbonden aan een elektrisch power board. De stroom die vrijkwam was sterk genoeg om een mobiele telefoon op te laden.

Deze zomer heeft Lebone (het bedrijf gevormd door de Harvard wetenschappers) een programma opgestart in Namibie. Tot op heden zijn er 100 MBC’s begraven in de grond en deze kunnen verschillende families in Namibie enkele maanden van stroom voorzien.

Het systeem is ideaal voor derde wereld landen omdat de MBC’s goedkoop te produceren en makkelijk te maken zijn, bovendien zijn ze ook nog eco-vriendelijk. Eigenlijk is het jammer dat deze technologie alleen nog in Afrika wordt gebruikt. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zouden het best leuk vinden om een paar van deze MBC’s in onze achtertuin te hebben om onze elektrische apparaten van stroom te voorzien. (Via Inhabitat)

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Semporna hoogste marine biodiversiteit ter wereld

Record aantal soorten gevonden waaronder enkele nieuwe garnalen en krabben. De eerste resultaten van de Semporna Marine Ecological Expedition (SMEE) eind 2010 duiden erop dat Semporna wellicht de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld herbergt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com