Home Energie Overige Natuurmonumenten werkt samen met Greenchoice

Natuurmonumenten werkt samen met Greenchoice

Natuurmonumenten en Greenchoice hebben deze week hun handtekening gezet onder een samenwerkingsverband. Doel is het gebruik van 100% groene stroom stimuleren.

Bijdragen aan beter klimaat
Het aandeel duurzame energie in Nederland bedroeg vorig jaar 4,3 procent. Vergeleken met andere Europese landen is dat aandeel zeer laag. Voor de natuur in Nederland is het belangrijk dat er op korte termijn een inhaalslag wordt gemaakt. Teo Wams, directeur Natuurbeheer bij Natuurmonumenten: “Wij roepen Nederlanders daarom op om te kiezen voor echte groene stroom van Greenchoice, of beter nog, stroom die zij zelf hebben opgewekt. Zij leveren niet alleen duurzame energie, maar stimuleren klanten ook zelf energie op te wekken. Op die manier kan iedere Nederlander zelf bijdragen aan een beter klimaat en een rijkere natuur.”

Zelf opwekken
Greenchoice levert bovendien uitsluitend groene stroom waarvan het merendeel in Nederland is opgewekt. Tot dusver wordt veel groene stroom nog geïmporteerd. “Dat draagt helaas niet bij aan een toename van de productie van duurzame energie, terwijl dat wel makkelijk kan. Bijvoorbeeld door zelf energie op te wekken”, aldus Teo Wams. “Greenchoice stimuleert dat. Bijvoorbeeld met een eigen zonnepaneel, windmolen,warmtepomp of micro-warmte-krachtkoppeling. Als er opgewekte energie over is, dan wordt dit teruggeleverd aan het net, zodat iemand anders het weer kan gebruiken.”

Energie uit de natuur
Wie niet tot het opwekken van eigen energie in staat is, kan voor 100% groene stroom van Greenchoice kiezen. Energie die voor een steeds groter deel van Nederlandse bodem is. “Samen ontwikkelen we nieuwe initiatieven om meer energie uit de Nederlandse natuur op te wekken”, vertelt Teo Wams. “Klanten van Greenchoice leveren zo een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse de natuur, omdat zij kiezen voor uitsluitend duurzame energie. Daar is Natuurmonumenten een groot voorstander van.”

 

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Jaar van de Biodiversiteit

De aarde krioelt van het leven. Bijna 2 miljoen dieren, planten, zwammen en micro-organismen bevolken onze planeet. Maar het aantal soorten neemt al jaren af en daarom hebben de VN 2010 uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com