Home Energie Wind VS bouwt windmolenpark voor oostkust

VS bouwt windmolenpark voor oostkust

De Amerikaanse regering heeft gisteren ingestemd met de bouw van het eerste Amerikaanse windenergiepark op zee, een omstreden project aan de oostkust van de VS. De goedkeuring van het windpark geeft een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van de offshore windenergie-industrie in de VS, die op dit gebied ver achterloopt op Europa en China. In Cape Wind, zoals het windpark gaat heten, komen 130 windmolens te staan.

Het windpark voor de kust van Massachusetts wil vanaf 2012 windenergie opwekken om de 225.000 bewoners van het gebied te voorzien van elektriciteit. „Dit is het begin van een nieuwe koers voor de toekomst van onze natie”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar.

Maar het project oogst kritiek en is nauwelijks klaar om gebouwd te worden. Juridische hindernissen staan de bouw in de weg en tegenstanders willen uitstel van het project. Ook zijn de kosten van het project – geschat op 2 miljard dollar – volgens tegenstanders te hoog, zou lokaal toerisme afnemen en zou de luchtvaartveiligheid worden aangetast.
Lees het hele artikel: nrc.nl/economie/article2534839.ece/VS_bouwt_windmolenpark_voor_oostkust

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Wereldwijd wordt nu naar schatting zo'n 8 tot 10 miljard dollar per jaar besteed aan biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. Ook behoud van biodiversiteit heeft een financieringstekort van vele miljarden! Er is dus meer geld nodig! Maar hoe komen we daar aan? Is dat een overheidstaak, of spelen bedrijven daarbij een rol?

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com