Home Energie Wind VS bouwt windmolenpark voor oostkust

VS bouwt windmolenpark voor oostkust

De Amerikaanse regering heeft gisteren ingestemd met de bouw van het eerste Amerikaanse windenergiepark op zee, een omstreden project aan de oostkust van de VS. De goedkeuring van het windpark geeft een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van de offshore windenergie-industrie in de VS, die op dit gebied ver achterloopt op Europa en China. In Cape Wind, zoals het windpark gaat heten, komen 130 windmolens te staan.

Het windpark voor de kust van Massachusetts wil vanaf 2012 windenergie opwekken om de 225.000 bewoners van het gebied te voorzien van elektriciteit. „Dit is het begin van een nieuwe koers voor de toekomst van onze natie”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar.

Maar het project oogst kritiek en is nauwelijks klaar om gebouwd te worden. Juridische hindernissen staan de bouw in de weg en tegenstanders willen uitstel van het project. Ook zijn de kosten van het project – geschat op 2 miljard dollar – volgens tegenstanders te hoog, zou lokaal toerisme afnemen en zou de luchtvaartveiligheid worden aangetast.
Lees het hele artikel: nrc.nl/economie/article2534839.ece/VS_bouwt_windmolenpark_voor_oostkust

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


'Combinatie virus en parasiet nekt bijen'

Amerikaanse onderzoekers denken dat de meest waarschijnlijke oorzaak van het vooralsnog mysterieus verdwijnen van bijenvolken een combinatie is van een virus en een parasiet.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com