Home Energie Zon Zonnepanelen op overkapping Rotterdam CS

Zonnepanelen op overkapping Rotterdam CS

In de overkapping van Rotterdam Centraal komen ruim 3.000 zonnepanelen met PV-cellen, met een oppervlakte van bijna 10.000 m2. Het eerste paneel is op de Dag van de Zon, dinsdag 21 juni, onthuld en aan de zon blootgesteld.

De panelen zijn zogeheten glas-glas zonnepanelen. Dat wil zeggen dat elektriciteit opwekkende cellen volledig zijn geïntegreerd in de glazen panelen die op de stationsoverkapping komen. De door de zonnepanelen geleverde capaciteit bedraagt 320MWU. De capaciteit van deze groene stroom is genoeg voor ongeveer 15% van het totale verbruik van het station en vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van meer dan 100 huishoudens.Dinsdag 21 juni is de eerste glasplaat met zonnecellen geplaatst.

Zonnepanelen op de overkapping van Centraal station in Rotterdam

Elektrisch Rotterdam

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Europarlement neemt risico's met gezondheid bij

De bijenpopulatie is schrikbarend aan het afnemen, terwijl meer dan tachtig procent van ons groente en fruit afhankelijk is van bestuiving door de bij. Vandaag stemde het Europees Parlement in met een zeer zwak voorstel van de landbouwcommissie over de bij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com