Home Mens en Dier Gezondheid Scrub jij plasticvrij?

Scrub jij plasticvrij?

90 verzorgingsproducten met plastic gevonden. In minimaal 90 verzorgingsproducten die wij dagelijks gebruiken zit plastic, dat via de riolering in zee terechtkomt. De plastic deeltjes zijn schadelijk voor het zeeleven. Door scrubproducten te kopen zonder plastic, draagt de consument bij aan een oplossing voor de plastic soep in zee. Stichting De Noordzee roept tijdens de Plastic Soep Driedaagse (30 nov - 2 dec) consumenten op om de petitie ‘Ik scrub plasticvrij’ te tekenen.

Om aandacht te vragen voor plastics in verzorgingsproducten, zal Stichting De Noordzee tijdens de Plastic Soep Driedaagse handtekeningen werven voor haar petitie 'Ik scrub plasticvrij' (noordzee.nl/petitie). Een actrice zal verkleed als wetenschapper demonstreren hoeveel plastic er door het doucheputje wordt gespoeld.  De demonstratie wordt op woensdag gegeven bij het Nationaal Sustainability Congres in Den Bosch, waar 's ochtends de opening van de driedaagse  plaatsvindt. Vrijdag 2 december zal de actrice opnieuw in actie komen in Nieuwspoort in Den Haag.

Wat is het probleem?
In veel scrubs, reinigingsgels, peelings en zelfs in bepaalde merken tandpasta, lipgloss en lenzenvloeistof zit plastic. Bij de ingrediënten staat polyethyleen, polypropyleen of polyethyleen terephtalaat, oftewel: verschillende soorten plastic. Uit onderzoek blijkt dat de kleine plastic deeltjes door de waterzuiveringen heen stromen en in zee terechtkomen. Plastic komt uiteindelijk in de voedselketen terecht, omdat zeedieren de deeltjes aanzien voor voedsel. Stichting De Noordzee roept bedrijven op tot vervanging van plastic in verzorgingsproducten door milieuvriendelijke alternatieven.

Plastic Soep Driedaagse
Van 30 november t/m 2 december vindt de Plastic Soep Driedaagse plaats, een campagne om mensen bewust te maken van de gigantische vuilnisbergen van plastic in zee. Tijdens de driedaagse is de vermaarde ontdekker van de plastic soep, Charles Moore, te gast in ons land. Hij voorspelt een milieucatastrofe als we niet snel iets doen aan het plastic in zee. De driedaagse campagne wordt georganiseerd door de Plastic Soep Foundation. Bekijk het programma via: plasticsoupfoundation.org/driedaagse.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Verlies van soorten is dure aangelegenheid

Verlies van plant- en diersoorten kan Europa jaarlijks tot 1,1 triljoen euro kosten. Dat blijkt nu de Europese Commissie deze week verschillende scenario's heeft geopenbaard over het behoud van soorten na 2010. Het WNF pleit voor scherpe maatregelen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com