Home Mens en Dier Kunst Nils Norman 'Eetbaar Park'

Nils Norman 'Eetbaar Park'

Een kunstwerk dat kritische kweekcultuur, sociale interactie en bovenal heerlijke groente en fruit oplevert. Dat heeft de Engelse kunstenaar Nils Norman ontworpen voor twee locaties in Den Haag; bij Amateurtuindersvereniging Nut en Genoegen en bij Stadsboerderij De Herweijerhoeve in het Zuiderpark.

Norman heeft dit project in het kader van 'Foodprint' ontwikkeld om in de praktijk te testen of permacultuur een bijdrage kan leveren aan een gezonde, groene, leefbare en duurzame stad. 'Eetbaar Park' biedt een vernieuwend alternatief voor de huidige groenvoorziening in de stad. De opening van dit innovatieve kunstproject geschiedt door Rabin Baldewsingh, wethouder Duurzaamheid en tevens stadsdeelwethouder Escamp.

'Eetbaar Park' is een leer- en voorbeeldtuin die laat zien en ervaren hoe je op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier kan bijdragen aan de lokale voedselvoorziening. De tuin wordt ingericht op basis van permacultuur; een bijzondere vorm van tuinieren, waarbij in samenwerking met de natuur een biodivers en duurzaam ecosysteem tot stand komt gericht op voedsel- en energievoorziening.

Paviljoen

In het Zuiderpark is, als onderdeel van 'Eetbaar Park' ook een ecologisch paviljoen gerealiseerd van stro, hout en leem. Onder regie van de Haagse permacultuur-organisatie G'Aarde Gezonde Gronden worden de tuinen door vrijwilligers aangelegd en onderhouden. Wilt u zelf ook meewerken aan dit bijzondere project?

Vrijdag 22 oktober 2010, 17:30 uur
Locatie: Zuiderpark, bij Stadsboerderij De Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7, Den Haag

Over biologisch eten, natuurvoeding en allerlei producten


 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Koraalriffen & tropische regenwouden in Nederland

Tropisch Koninkrijk. Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiƫle steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com