Home Mens en Dier Kunst Op de broeikasfiets voor het klimaat

Op de broeikasfiets voor het klimaat

Kunstenaars gaan per broeikasfiets op de bres voor het klimaat. Tine Embrechts, Marie Vinck, Jelle Cleymans, Eva De Roovere en Steven Gabriels zijn kunstenaars met een missie. Ze willen een halt toeroepen aan de opwarming van de Aarde.

Daarom fietsen ze met een broeikasfiets van Blankenberge naar Antwerpen. Tijdens verschillende etappes vertellen ze waarom ze zich in het zweet trappen en wat ze doen tegen de opwarming van het klimaat.

Imaginaire kustlijn

Ook andere acteurs, muzikanten, schrijvers en stand-upcomedians trappen mee van Blankenberge naar Antwerpen. Elke dag leggen ze ongeveer 25 km af. De route volgt ongeveer de lijn die aangeeft waar binnen enkele honderden jaren de nieuwe kustlijn zal zijn, als we niet oppassen. Tijd dus om nu het tij te keren. Letterlijk.

De route

De broeikasfiets trapt van start op zondag 21 augustus in Blankenberge en trekt vervolgens langs Brugge (21/08 - 22/08), Aalter (22/08 – 23/08), Gent (23/08 - 24/08), Wetteren (24/08 - 25/08), Lokeren (25/08 - 26/08), Bornem (26/08 - 27/08). Op 27 augustus komt hij aan in Antwerpen, de dag voor de Cultuurmarkt.

Doe mee. Laat van je horen

Iedereen is welkom om de broeikasfietsers te vergellen tijdens hun rit. Kom met de fiets of met je step, of misschien kan je wel heel snel stappen. Volg de tocht van de Broeikasfiets op www.cultuurmarkt.be of op de Facebook fanpagina ‘de broeikasfiets’.
Bron: bewustverbruiken.org

 

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Op de bres voor bescherming Middellandse Zee

Europarlementariër Anja Hazekamp op de bres voor bescherming Middellandse Zee. Middellandse Zee-gebieden waar minder vissen zwemmen dan biologisch verantwoord moeten worden afgesloten voor visserij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com