Home Mens en Dier Mensen Waaloevers Gelderse Poort schoon

Waaloevers Gelderse Poort schoon

Kinderen maken Waaloevers Gelderse Poort schoon. Ruim vierhonderd schoolkinderen uit de Gelderse Poort komen dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 april naar de uiterwaarden van de Waal om Staatsbosbeheer te helpen vuil op te ruimen. De kinderen komen van zeven basisscholen uit de omgeving.

Na de wintermaanden smelt het ijs in de Alpen wat uiteindelijk in het voorjaar voor hoogwater zorgt in de Waal. Het water verandert de uiterwaarden tijdelijk van een natuurgebied in een deel van de rivier: een spectaculair gezicht. Het hoogwater in het begin van dit jaar kan menigeen zich nog herinneren. Dit natuurlijke fenomeen heeft helaas ook een nadeel. Met het hoge water spoelt namelijk extra veel rommel aan in de uiterwaarden van de Gelderse Poort. Staatsbosbeheer organiseert daarom een grootscheepse schoonmaakactie met scholen uit de buurt.

Struinend door de natuur rapen de kinderen alles wat aangespoeld is op: van lege flessen, plastic verpakkingen, blikjes, touw, tot stoelen en schoenen aan toe. Vaak ontstaat er spontaan een wedstrijdje wie de meeste vuilniszakken heeft aan het einde van de ochtend of de middag. "Onze ervaring met het vuilruimen is zeer positief; de meeste kinderen vinden het leuk om te doen en zijn enthousiast", zegt boswachter Sanne Beld. Er worden verschillende uiterwaarden aangepakt door de kinderen: de Bisonbaai, Millingerwaard, Bemmelsewaard, Klompenwaard en de Tolkamerdijk.

Staatsbosbeheer is blij met zoveel helpende handen die onze natuurgebieden weer mooi schoon maken. "Door met de kinderen naar buiten te gaan, hopen we dat ze de natuur in hun 'achtertuin' gaan waarderen", aldus de lokale boswachter. Wandelaars kunnen straks in ieder geval weer volop genieten van de natuur en de runderen en paarden die er lopen kunnen er weer veilig grazen.
Bron: staatsbosbeheer

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Nederlanders vinden nieuwe soorten op Borneo

Ruim 123 nieuwe plant- en diersoorten zijn de afgelopen drie jaar ontdekt in de oerwouden van Borneo. Ook Nederlanders deden er enkele bijzondere ontdekkingen, zo blijkt uit het rapport Borneo's New World - Newly Discovered Species in the Heart of Borneo dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) vandaag publiceert.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com