Home Mens en Dier Mensen 34% stijging van diervriendelijke aanbiedingen

34% stijging van diervriendelijke aanbiedingen

34% stijging van diervriendelijke aanbiedingen in supermarktfolders in 2011. Het aantal diervriendelijke aanbiedingen in de folders van supermarkten is in 2011 met 34% gestegen ten opzichte van 2010. Dit blijkt uit de cijfers van de Wakkere Winkelaar, de wekelijkse nieuwsbrief van Wakker Dier met de diervriendelijkste aanbiedingen van de grote supermarkten. Vooral C1000 maakte grote stappen. Zij hadden in 2011 bijna 2,5 keer zoveel vegetarische en biologische aanbiedingen als in 2010. Dirk/Bas/Digros is veruit koploper met gemiddeld 2 diervriendelijke aanbiedingen per week. Overigens is er nog veel werk te doen, want alleen al in de kerstfolders van 2011 stonden meer aanbiedingen met kiloknallervlees en industriezuivel dan alle diervriendelijke aanbiedingen in het hele jaar.

34% groei diervriendelijkere aanbiedingen

Wakker Dier vergeleek de aanbiedingen van de 7 supermarkten die zowel in 2010 als in 2011 door de Wakkere Winkelaar werden gevolgd. Dit zijn de Albert Heijn, C1000, Dirk/Bas/Digros, Jumbo, Plus, Spar en Super de Boer. Gezamenlijk hadden deze supermarkten 393 diervriendelijke aanbiedingen in 2011 vergeleken met 294 in 2010, een toename van 34%. De stijging werd vooral veroorzaakt door een verdubbeling van het aantal aanbiedingen van biologisch vlees, en een flinke toename met aanbiedingen van biologische melk.

Onder diervriendelijke aanbiedingen verstaat Wakker Dier: vleesvervangers, biologisch vlees, zuivel en eieren (met EKO-keurmerk) en producten met 2 of 3 Beter Leven sterren van de Dierenbescherming.
Bron; wakkerdier.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Biodiversiteit krijgt prinses Irene als beschermvrouwe

HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010. 2010 is het VN-jaar van de biodiversiteit, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van de rijkdom van dieren, planten en organismen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com