Home Mens en Dier Mensen 'Vlees met Beter Leven kenmerk in supermarkten'

'Vlees met Beter Leven kenmerk in supermarkten'

Het Centraal Bureau voor Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van alle supermarkten in Nederland, wil dat vanaf 2020 alle vlees dat in de schappen ligt voldoet aan de voorwaarden voor een ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Uiteraard is de Dierenbescherming verheugd over dit nieuws.

Tegelijkertijd zegt zij: dit kan sneller en dat betekent dat er nu doorgepakt moet worden, er is geen tijd te verliezen. Het overgrote deel van de veehouderijen zal zijn stallen moeten aanpassen.

Voorkomen moet worden dat de doelstelling niet gehaald wordt doordat bedrijven aanpassingen aan hun stallen uitstellen tot het laatste moment. Dat dit kan gebeuren, is gebleken uit het gesteggel rond het verbod op legbatterijen, dat op 1 januari is ingegaan. Op het moment suprême bleken 55 bedrijven nog steeds legbatterijen te hebben, waarbij in 23 gevallen sprake zou zijn van overmacht. Als bedrijven gecoördineerd en stapsgewijs aan de slag gaan, en samen komen tot de noodzakelijke aanpassingen, dan is er over acht jaar geen excuus om de boot gemist te hebben.

Eerlijke prijs

Van het vlees dat nu in de schappen ligt, voldoet zeker negentig procent niet aan de bovenwettelijke eisen op het gebied van dierenwelzijn die het Beter Leven kenmerk hanteert. Vandaag viert de Dierenbescherming feest omdat het Beter Leven kenmerk blijkt te zijn wat het beoogd was te zijn: de bijl aan de wortel van de vee-industrie. Vanaf morgen gaat zij kritisch in de gaten houden dat een ster ongewijzigd en onverkort het minimum wordt. De Dierenbescherming is blij dat het CBL veehouders een eerlijke prijs belooft voor hun duurzame vlees; dat is een voorwaarde voor het slagen van dit plan.

Bron: dierenbescherming.nl

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Europarlement neemt risico's met gezondheid bij

De bijenpopulatie is schrikbarend aan het afnemen, terwijl meer dan tachtig procent van ons groente en fruit afhankelijk is van bestuiving door de bij. Vandaag stemde het Europees Parlement in met een zeer zwak voorstel van de landbouwcommissie over de bij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com