Home Mens en Dier Mensen Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag

Jaarlijks besteden we op Wereldvoedseldag, 16 oktober, aandacht aan de voedselzekerheid in de wereld. In 1981 riep de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties haar verjaardag uit tot Wereldvoedseldag. Ondertussen staan we op deze dag na 30 jaar met ongeveer 150 landen stil bij voedselzekerheid.

Dit jaar is door de VN uitgeroepen tot jaar van de coöperaties. Ook Wereldvoedseldag gaat hierop in met het thema “Agricultural cooperatives – key to feeding the World”

Ook in Nederland worden allerlei activiteiten georganiseerd op en rond Wereldvoedseldag. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), het ministerie van Buitenlandse Zaken en Schuttelaar & Partners roepen iedereen op om op 16 oktober je betrokkenheid bij voedselzekerheid in de wereld te tonen. Bij activiteiten vindt je een overzicht van de verschillende activiteiten.

Bron: wereldvoedseldag.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Vissen uit de film Finding Nemo ernstig bedreigd

De vissoorten uit de film Finding Nemo moeten dringend beter worden beschermd. Eén op de zes vissen uit deze film wordt met uitsterven bedreigd. Dit blijkt uit een onderzoek van IUCN (International Union for Conservation of Nature) en de Canadese Simon Fraser University.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com