Home Mens en Dier Mensen 475.576 handtekeningen tegen varkensleed

475.576 handtekeningen tegen varkensleed

Vandaag overhandigde Compassion in World Farming in Brussel 475.576 handtekeningen aan Europese landbouwministers. In Nederland tekenden ca. 50.000 mensen de petitie. Daarmee vragen zij aan de landbouwministers (waaronder Staatssecretaris Dijksma) in eigen land strikt toe te zien op de naleving van de Europese welzijnsregels voor de varkenshouderij.

Uit onderzoek van Compassion in World Farming blijkt dat de Europese regels voor het welzijn van varkens op grote schaal overtreden worden.

De meeste varkens in de EU leven, in strijd met de wet, in kale hokken zonder strooisel. Strooisel is de belangrijkste voorwaarde om te voorkomen dat de dieren aan elkaars staart gaan bijten.

In strijd met de wet knippen de meeste varkenshouders de staart van biggen af als de dieren nog maar een paar dagen oud zijn. Dit gebeurt meestal zonder verdoving.

In een aantal landen wordt de verplichte groepshuisvesting voor zwangere zeugen nog niet toegepast, zoals de wet voorschrijft.

Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland, zegt: "De Europese en de Nederlandse wet zijn volstrekt duidelijk: varkens moeten strooisel krijgen en standaard staartknippen is verboden. In Nederland hebben varkens meestal geen staart en leven ze in kale hokken. De regering doet te weinig om deze wetsovertredingen te stoppen. Deze 475.576 handtekeningen zijn een krachtig signaal van de Nederlandse en Europese bevolking dat de landbouwministers hun taak serieus moeten nemen en ervoor moeten zorgen dat de wet snel, 100% wordt nageleefd."

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Biodiversiteit krijgt prinses Irene als beschermvrouwe

HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010. 2010 is het VN-jaar van de biodiversiteit, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van de rijkdom van dieren, planten en organismen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com