Home Mens en Dier Mensen 4 oktober is EetGeenDierendag

4 oktober is EetGeenDierendag

Zeven inspirerende EetGeenDierendag-menu’s van trendy foodbloggers - Wakker Dier heeft Werelddierendag omgedoopt tot EetGeenDierendag en roept iedereen op om die dag geen vlees te eten.

Om alvast in de stemming te komen en zoveel mogelijk mensen te inspireren, publiceert Wakker Dier vanaf een week voor Dierendag elke dag een bijzonder EetGeenDierendag-menu. Zeven populaire foodbloggers zetten ieder een speciaal menu in: van Japans tot Noord-Afrikaans, speciaal voor kinderen of voor sporters. Zo laten ze zien dat vlees absoluut niet nodig is om een heerlijk 3-gangenmenu op tafel te zetten. Wakker Dier: “EetGeenDierendag is belangrijk want dagelijks eten Nederlanders gezamenlijk zo’n 400.000 dieren, waarvan de meeste een rotleven hadden. Dat aantal is veel te hoog! Eén dag per jaar - op Dierendag - gaan we voor nul!”

Zeven populaire foodbloggers
Wakker Dier heeft voor de EetGeenDierendag-menu’s zeven populaire foodbloggers benaderd. Het zijn allemaal jonge vrouwen die met hun foodblogs inhaken op de groeiende vraag naar gezond en verantwoord koken, waarbij steeds meer aandacht uitgaat naar geheel plantaardige gerechten.

Helemaal veganistisch: LisaGoesVegan, De Groene Meisjes, The Green Happiness

Vegetarisch en veganistisch: Vegafabulous

Veel aandacht voor vegetarisch: Three Girls One Kitchen, Foodness en ILoveHealth

 

Van Japans tot Noord-Afrikaans
De foodbloggers laten met hun EetGeenDierendag-menu’s zien dat je zonder vlees niet alleen heel lekkere, maar ook zeer gevarieerde en betaalbare gerechten kunt maken. En met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. De EetGeenDierendag-menu’s zijn in thema’s onderverdeeld, van Japans tot Noord-Afrikaans, speciaal voor kinderen of voor sporters. Omdat EetGeenDierendag een feestdag is voor dier en mens eindigen we op 4 oktober met een heus ‘Vegan Partyfood Menu’.

Vijfde EetGeenDierendag
Wakker Dier organiseert de Dierendag-campagne dit jaar voor de vijfde keer want aandacht voor de dieren blijft hard nodig. Vanuit de wetenschap klinkt de roep om minder vlees te eten steeds luider. Want hoge vleesconsumptie heeft grote invloed op het klimaat, de biodiversiteit en zelfs op het wereldvoedselprobleem. En het bepaalt het leven van de dieren zelf.

Doe mee: eet geen dieren op Dierendag
Vegetarisch en veganistisch eten is de makkelijkste en de meest effectieve manier om dieren in de vee-industrie te helpen. De winkelmand is een machtig middel waarmee de consument direct invloed heeft op het leven van miljoenen dieren die worden gefokt, opgesloten en uitgebuit voor onze consumptie. Met een landelijke oproep op de radio en via sociale media zal Wakker Dier alle Nederlanders aansporen om in ieder geval op de dag dat we onze huisdieren verwennen, ook wat te doen voor de dieren in de vee-industrie: door ze niet op te eten!

Kijk voor de EetGeenDierendag-menu’s vanaf 28 september op www.facebook.com/wakkerdier en  www.wakkerdier.nl/eetgeendierendag.

Site: www.eetgeendierendag.nl

 

 

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Mariene meren en biodiversiteit

Nieuw ontdekte mariene meren bieden unieke kijk op ontstaan van biodiversiteit. Tot voor kort was er nog maar weinig bekend over mariene meren. Totdat Lisa Becking (Naturalis Biodiversity Center & IMARES) er twintig ontdekte en bestudeerde in Indonesië.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com