Voorman provincies deelt zorgen over natuurbeleid

De coalitie Hart voor Natuur heeft haar zorgen geuit over de toekomst van de natuur in Nederland tijdens een bezoek aan Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland Jan Franssen, tevens voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

De coalitie van natuur- en milieuorganisaties deed dat voorafgaand aan een gesprek van de provincies woensdag met staatssecretaris Henk Bleker, waarin over de toekomst van natuur en landschap in Nederland wordt onderhandeld. De inzet van de onderhandelingen, namelijk de kwetsbaarheid en schoonheid van de natuur, werd middels een symbolische vlinder aan de heer Franssen overhandigd. In zijn reactie gaf de IPO-voorzitter aan deze bezorgdheid te delen.

Op 17 december heeft staatssecretaris Bleker een brief gestuurd aan de provincies waarin hij opdracht geeft om meer dan 40% te bezuinigen op de belangrijkste budgetten voor natuur en landschap. Deze week worden de ingediende voorstellen van de provincies besproken. Naar verwachting verdwijnen door de voorgenomen bezuinigingen veel bijzondere planten- en diersoorten en krijgt Nederland een saaier en mensonvriendelijk landschap. Ook zal er vrijwel geen nieuw groen meer worden aangelegd rond steden.

Volgens de coalitie Hart voor Natuur is het belangrijk dat de kwetsbaarheid van de natuur voldoende aandacht krijgt in de plannen van de regering. Want niet alleen vlinders, de gehele soortenrijkdom in Nederland staat onder druk. De coalitie Hart voor Natuur vertegenwoordigt zo’n 4 miljoen Nederlanders die natuur een warm hart toedragen. Hart voor Natuur organiseert op 19 en 20 februari allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor de geplande bezuinigingen op natuur en landschap. De eerdere activiteiten op 2 januari trokken ongeveer 40.000 deelnemers.
Milieudefensie.nl

www.coalitiebiodiversiteit.nl

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Model verklaart toe- en afname van broedvogels

In het kort: Alle 170 Nederlandse broedvogelsoorten, 8 miljoen getelde vogels, 700.000 uur inventariseren, 15 jaar populatiegegevens en 25 eigenschappen: vogelonderzoeker Chris van Turnhout bracht dit alles samen in één model dat deze maand in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation werd gepubliceerd.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com