Vissen uit de film Finding Nemo ernstig bedreigd

De vissoorten uit de film Finding Nemo moeten dringend beter worden beschermd. Eén op de zes vissen uit deze film wordt met uitsterven bedreigd. Dit blijkt uit een onderzoek van IUCN (International Union for Conservation of Nature) en de Canadese Simon Fraser University.

Een team van zeebiologen van beide organisaties heeft onderzoek gedaan naar de drieband anemoonvis – de soort van hoofdrolspeler Nemo - en meer dan 1500 andere soorten die voorkomen in Finding Nemo. Alle soorten zeeschildpadden en meer dan de helft van alle hamerhaaien, makreelhaaien en arendsroggen die in de film voorkomen, zijn bedreigd.

Van de beenvisachtigen uit de film zijn de zeepaardjes het meest bedreigd. Twee van de vijf soortgenoten van filmkarakter Sheldon lopen het risico op uitsterven. De beesten hebben onder andere te leiden onder overbevissing en illegale handel.

“Door Nemo in kantooraquariums te plaatsen, door soep te trekken van haaienvinnen en door Sheldon als curiositeit te vangen en te verkopen, is de stand van deze soorten onder druk komen te staan”, zegt Loren McClenachan, hoofdonderzoeker aan de Simon Fraser University. “Het is ondenkbaar dat de karakters uit Nemo uitsterven, maar dat gaat gebeuren zonder aandacht voor de mariene biodiversiteit”.

Lichtpuntje is wel dat de drieband anemoonvis zelf niet in zijn voortbestaan wordt bedreigd.

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Het verlies van plant- en diersoorten

Nederlander bezorgd over het verlies van plant- en diersoorten. De meeste Nederlanders vinden dat geen enkele plant- of diersoort mag uitsterven. Maar als er dan toch een soort moet verdwijnen, laat het dan de mug zijn.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com