Home Planeet aarde Klimaat Huizinga lanceert site klimaatgeld

Huizinga lanceert site klimaatgeld

Vanaf vandaag kan elke bezoeker van de site www.faststartfinance.org de besteding van de klimaatmiljarden volgen. Minister Tineke Huizinga van Ruimte en Milieu lanceerde de site tijdens een internationale klimaatbijeenkomst in Genève.

De site geeft inzicht in de herkomst, de hoeveelheid en de besteding van geld dat in het kader van de klimaatverandering naar ontwikkelingslanden gaat. Tijdens de klimaattop van Kopenhagen heeft het Westen ontwikkelingslanden 30 miljard dollar toegezegd voor klimaatbeleid in de periode 2010-2012. Nederland draagt hieraan 310 miljoen euro bij.
Klimaatgeld is één van de belangrijkste onderwerpen van de onderhandelingen. Westerse landen willen inzicht in de besteding van hun geld. Ontwikkelingslanden willen de garantie dat het Westen over de brug komt. Aan beide wensen wil faststartfinance.org tegemoet komen.
Bezoekers van faststartfinance.org kunnen op een wereldkaart het land van herkomst of besteding aanklikken. Vervolgens krijgen ze gedetailleerde informatie over de klimaatprojecten.
Colombia, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, Indonesië, de Marshall Eilanden, Mexico, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam steunen dit  Nederlandse initiatief. Minister Huizinga heeft tijdens de presentatie in Genève andere landen opgeroepen hun informatie over klimaatgeld op deze site te plaatsten. De initiatiefnemers hopen dat faststartfinance.org voor de klimaattop van Cancun eind november een zo volledig mogelijk inzicht in het klimaatgeld geeft. - www.faststartfinance.org
Bron: Ministerie van VROM

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Haringstand stabiliseert; scholbestand ontwikkelt ..

Haringstand stabiliseert; scholbestand ontwikkelt zich goed. De druk van de visserij op de visbestanden in de Noordzee is in de afgelopen jaren afgenomen. Vooral schol heeft geprofiteerd van deze afname.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com