Home Planeet aarde Klimaat De 16e VN klimaattop in Cancún Mexico

De 16e VN klimaattop in Cancún Mexico

In het Mexicaanse toeristenoord Cancún wordt op dit moment de 16e VN klimaattop gehouden. 190 landen proberen met elkaar tot een akkoord te komen over de aanpak van de klimaatverandering. De verwachtingen zijn echter niet hooggespannen. De vorige top, vorig jaar in Kopenhagen, eindigde in een totale mislukking. Mogelijk kunnen op deelonderwerpen afspraken worden gemaakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om een groen fonds, waarin rijke landen geld storten voor arme landen die de gevolgen van de klimaatverandering ondervinden. Ook wordt gesproken over een plan tegen ontbossing en over het uitwisselen van schone technologie.

Daarnaast is het van belang de impasse tussen China en de VS, de grootste vervuilers van de wereld, te doorbreken. De twee grootmachten staan echter zo lijnrecht tegenover elkaar dat het de vraag is of dit lukt. De 12-daagse top duurt tot en met 10 december.

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Sloten belangrijk voor biodiversiteit

Het proefschrift van Hester Soomers van de faculteit Geowetenschappen toont aan dat het transport van plantenzaden die zich aan de wind hebben aangepast, grotere afstanden afleggen via sloten dan via wind.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com