Home Planeet aarde Klimaat Climate Defenders Camp op Sumatra

Climate Defenders Camp op Sumatra

Greenpeace heeft een Climate Defenders Camp geopend op Sumatra. De oerbossen op dit Indonesische eiland staan op een metersdikke veenlaag waarin enorme hoeveelheden CO2 liggen opgeslagen. Door ontbossing dreigt die CO2 nu vrij te komen met rampzalige gevolgen voor het klimaat.

Het verdwijnen van de regenwouden in landen als Indonesië is een belangrijke oorzaak van klimaatverandering. Van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen wordt bijna een vijfde veroorzaakt door ontbossing. Om klimaatverandering te keren is het cruciaal dat ontbossing stopt. Het beschermen van de overgebleven oerbossen móet daarom onderdeel uitmaken van het klimaatakkoord dat onderwerp is van de klimaattop begin december in Kopenhagen.

Het Climate Defenders Camp
Om het belang van de bossen voor een sterk klimaatakkoord te onderstrepen heeft Greenpeace samen met de lokale bevolking een Climate Defenders Camp geopend op Sumatra, Kampar Peninsula. Hier verdwijnt het bos in razend tempo om plaats te maken voor palmolieplantages. Deze olie dient als goedkope grondstof in tal van onze dagelijkse boodschappen; van tandpasta tot chocolade, van shampoo tot biobrandstof. Ook de productie van papierpulp speelt een hoofdrol in de verwoesting van de bossen van Indonesië.
 
Het kamp dient als basis voor acties en bezoek van politici en journalisten, zodat zij met eigen ogen de ernst van de problematiek kunnen zien. Om verdere vernietiging van deze bossen tegen te gaan bouwen onze Climate Defenders dammen om te voorkomen dat de veengronden kunnen worden drooggelegd. Om de drassige veenbodem waar het regenwoud op staat geschikt te maken voor plantages hebben de papierpulp- en palmolieproducenten kanalen gegraven om het gebied droog te leggen. Actievoerders van Greenpeace bouwen samen met de lokale bevolking dammen in de kanalen om het woud te beschermen.
http://www.greenpeace.nl/campaigns/you-turn-the-earth/climate-defenders-camp-op-suma

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Nieuw in Nederland: tijgermug en ribkwal

Tentoonstelling over invasieve soorten en hun effecten op onze natuur. Exotische planten en dieren reizen met de mens mee naar Nederland. Wat voor effecten heeft dat op de Nederlandse natuur, en hoe onderzoek je dat? In de tentoonstelling Nieuw in Nederland geven onderzoekers hierop antwoord.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com