Home Planeet aarde Milieu Peking wil de ”intensiteit van CO2-uitstoot” verminderen

Peking wil de ”intensiteit van CO2-uitstoot” verminderen

China heeft voor het eerst doelen gesteld voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgas. Peking wil de ”intensiteit van CO2-uitstoot” verminderen met 40 tot 45 procent. De vermindering geldt ten opzichte van 2005 en moet in 2020 bereikt zijn.

”Dit is een vrijwillig besluit van de Chinese overheid. Het is een grote bijdrage aan de wereldwijde pogingen om klimaatverandering tegen te gaan”, aldus een verklaring van de overheid.

Alleen China werkt met de term ‘intensiteit van CO2-uitstoot’, waardoor niet duidelijk is hoeveel emissie de maatregel op jaarbasis zal schelen. Het besluit van Peking werd al verwacht omdat de VS woensdag lieten weten in 2020 ongeveer 17 procent reductie te gaan bewerkstelligen ten opzichte van 2005.

De Volksrepubliek wil onder meer het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen, belasting gaan heffen en investeringen doen om de doelen te halen. Peking noemt de gestelde doelen ”bindend”. China stelt ”pragmatisch en effectief internationaal samen te willen werken”, als een ”verantwoordelijk land in ontwikkeling”, aldus een persverklaring van de overheid.

In de verklaring wordt ook opnieuw gehamerd op de eis van China dat het Westen geld vrij moet maken voor landen die moeite hebben zich aan te passen aan de klimaatverandering. Ook moet het Westen schone technologie overdragen aan arme landen en ambitieuze reductiedoelstellingen stellen.

Eerder donderdag werd bekend dat de Chinese premier Wen Jiabao in december de klimaattop in Kopenhagen zal bijwonen. Woensdag werd al bekend dat de Amerikaanse president Barack Obama op 9 december aanwezig zal zijn bij de klimaattop.

China is één van de belangrijke speler tijdens de top. Het land behoort tot de grootste vervuilers ter wereld en gaat de komende jaren door de industrialisatie vermoedelijk alleen nog maar meer broeikasgassen uitstoten.
Bron: okj.okkn.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Mariene meren en biodiversiteit

Nieuw ontdekte mariene meren bieden unieke kijk op ontstaan van biodiversiteit. Tot voor kort was er nog maar weinig bekend over mariene meren. Totdat Lisa Becking (Naturalis Biodiversity Center & IMARES) er twintig ontdekte en bestudeerde in Indonesië.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com