Home Planeet aarde Milieu Eerste resultaten afvaltellingen stranden bekend

Eerste resultaten afvaltellingen stranden bekend

“Zwervend Langs Zee”
De eerste monitoringsresultaten afkomstig van het project Zwervend Langs Zee zijn bekend. Over een afstand van één kilometer Noordzeestrand werden in negen verschillende kustgemeenten duizenden afvalitems gevonden. Chips, snoep- en ijsverpakkingen, planken, balken en resthout waren de meest voorkomende afvalsoorten. De resultaten worden verwerkt in een top 4 van afvalitems en deze worden op posters langs de deelnemende stranden zichtbaar gemaakt aan het publiek.

Zwervend Langs Zee is een initiatief van KIMO, Rijkswaterstaat Noordzee, Stichting De Noordzee en de gemeenten Ameland, Den Helder, Zijpe, Zandvoort, Velsen, Noordwijk, Bergen, Katwijk en Den Haag. Het doel van het project is het verminderen van zwerfafval op stranden en in zee. Om dit te bereiken wordt afval gemonitord en vinden opruimacties plaats op stranden.

De deelnemende partijen vinden het zeer belangrijk dat er meer aandacht komt voor afval op de Noordzeestranden. Met name plastic levert veel schade op aan de natuur. Dieren zoals vogels, zeehonden en vissen eten plastic of raken verstrikt in het afval. Daarnaast hebben gemeenten te maken met hoge opruimkosten en levert afval op stranden veel ergernis op bij de bezoekers.

Samen met strandbezoekers willen we een schoner strand realiseren, vandaar de slogan ‘ Vele handen maken schone stranden!’. Bij verschillende strandpaviljoens die aan deze actie meedoen hangen vlaggen en posters van Zwervend Langs Zee.

Meer informatie is te vinden op de website www.zwervendlangszee.nl
Bron: www.noordzee.nl/pers_artikel.php?contentID=230
 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Stop de ontbossing voor biodiesel

Voor palmolie wordt op grote schaal tropisch regenwoud en veenbos kaalgekapt. Mensen worden door plantagebedrijven van hun grond verdreven en zeldzame dieren en planten, zoals tijgers en orang oetans, verdwijnen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com