Home Planeet aarde Milieu Europarlement: Maak werk van klimaatbeleid

Europarlement: Maak werk van klimaatbeleid

De milieucommissie van het Europees Parlement wil dat de Europese Unie werk maakt van een ambitieuzer klimaatbeleid. Het moet z'n eigen doelen voor CO2-reductie verhogen en landen mogen niet langer met een veto klimaatbeleid blokkeren, vindt ook GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout. Eickhout zal in december deelnemen aan de internationale klimaattop in Doha.

Eickhout: “Op de huidige voet doorgaan, betekent dat we aan het eind van deze eeuw in een wereld leven die zes graden warmer is: het ergst denkbare scenario met grote kans op nog meer onvoorspelbaar en extreem weer, zoals recent aan de oostkust van de Verenigde Staten.”

Volgens recent onderzoek haalt Europa haar eigen doel van twintig procent reductie van CO2-uistoot dit jaar al. “Daarom moeten we de doelen aanscherpen, anders blijft Europa tien jaar stilstaan en komen we nooit tot vijfennegentig procent reductie in 2050”, aldus Eickhout. “En als we zelf niks doen, kunnen we moeilijk van andere landen, zoals China en de VS, eisen dat ze wel stappen zetten.”

De klimaatcommissie stelt ook voor dat de Europese milieuministers voortaan besluiten goedkeuren met een gekwalificeerde meerderheid. Eickhout: “Radicale en snelle klimaatactie is nodig, maar de Europese ministers wachten vergeefs op goedkeuring van de zwakste schakel voordat ze een stap vooruit zetten. Polen hangt bij elk klimaatdossier aan de rem en vertraagt de boel onnodig. Tijd die wij niet hebben; elk jaar wordt het duurder en moeilijker om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen.”

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Op de bres voor bescherming Middellandse Zee

Europarlementariër Anja Hazekamp op de bres voor bescherming Middellandse Zee. Middellandse Zee-gebieden waar minder vissen zwemmen dan biologisch verantwoord moeten worden afgesloten voor visserij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com