Home Planeet aarde Natuur Plan Oostvaarderswold terug bij af

Plan Oostvaarderswold terug bij af

Het Wereld Natuur Fonds betreurt de uitspraak van de Raad van State, die deze week een streep haalde door het bestemmingsplan voor het Oostvaarderswold. Hierdoor is een geheel nieuwe situatie ontstaan. Zonder een goedgekeurd bestemmingsplan waarin de natuur op ‘1’ staat, is er voor het WNF geen ruimte om te opereren.

“We moeten in deze tijden elk dubbeltje van onze donateurs twee keer omdraaien”, zegt directeur Johan van de Gronden. “We zouden niets liever doen dan het oorspronkelijke plan helpen realiseren, met alle voordelen en groene banen voor Flevoland van dien, maar het mag niet zo zijn. Staatssecretaris Bleker heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat dit plan zou worden gerealiseerd. Gefeliciteerd. De Provincie Flevoland zal nu wel studeren op alternatieven. Mocht er binnenkort alsnog een alternatief plan op de provinciale tekentafel komen waaruit een grootschalige natuurontwikkelingsambitie spreekt, dan zijn we er als de kippen bij. Anders is het helaas einde oefening.”

Grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland
WNF was voornemens om op uitnodiging van de Provincie Flevoland met Staatsbosbeheer en het Flevo-landschap een consortium te vormen om de ontwikkeling en realisatie van het Oostvaarderswold ter hand te nemen, samen met particuliere investeerders. In de Flevopolder zou, door de verbinding van de Oostvaardersplassen met het Horsterwold, het grootste aaneengesloten natuurgebied op land in Nederland ontstaan, met een grootte van 15.000 hectare. Het gebied heeft volgens WNF de potentie om uit te groeien tot één van de belangrijkste nieuwe natuurgebieden in West-Europa.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Rijk trekt 400.000 euro uit voor projecten over biodiversiteit

Nieuwe coalitie onderstreept urgentie aanpak uitsterven dier- en plantensoorten.
Het Rijk trekt 400.000 euro uit voor projecten die het belang van biodiversiteit onder de aandacht gaan brengen van het grote publiek. Dat heeft Directeur-Generaal Anita Wouters van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag bekend gemaakt bij de lancering van de landelijke Coalitie Biodiversiteit 2010 in Amersfoort.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com