Home Planeet aarde Natuur Groot zeereservaat aangewezen als beschermd gebied

Groot zeereservaat aangewezen als beschermd gebied

Mozambique heeft een groot zeereservaat voor haar kust, de Primeiras en Segundas, aangewezen als beschermd gebied. Daarmee is een belangrijke stap gezet in het behoud en duurzaam beheer van het reservaat.

Het beschermde gebied bestaat uit tien eilanden en is ruim 1 miljoen hectare groot. Het herbergt veel koraal en schildpadsoorten. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) werkt sinds acht jaar aan de bescherming van het gebied, omdat het bedreigd wordt door overbevissing, schadelijke visserij en infrastructurele ontwikkelingen. Het is voor de tweede keer in twee jaar tijd dat Mozambique zo’n groot gebied als beschermd aanwijst.

Goed antwoord
Volgens het WNF is het beschermen van het gebied een goed antwoord op het verzoek aan de overheid van de lokale bevolking om hun voedselbronnen te beschermen. Het beschermen van Primeiras en Segundas draagt bij aan voedselzekerheid voor de lange termijn. Mozambique levert hiermee bovendien een belangrijke mondiale bijdrage aan het veiligstellen van de toekomst van de zeeën.

Robuust en divers
Het koraal in de archipel is de meest robuuste en meest diverse van het land. Het gebied is rijk aan mangroves, zeeleven, diepe onderwaterkloven en grote gebieden met zeegras. Het is een van de meest productieve en belangrijkste koraalriffen in de wereld, omdat het koraal geen last heeft van koraalbleking door koude stromen in het water.

Bron: wnf.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


Een op de vijf reptielen dreigt uit te sterven

Negentien procent van alle reptielen ter wereld wordt met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de Zoological Society of London (ZSL) in samenwerking met de International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com