Home Planeet aarde Natuur Wereldwijde beach clean up 2013!

Wereldwijde beach clean up 2013!

Eén doel: om de invasie van PLASTIC in onze oceanen te STOPPEN! - Kust & Zee, Hart Beach Surfschool en Sea Life Scheveningen organiseren zondag 24 maart de Beach Clean Up 2013.

Surfrider Foundation Europe lanceert dit jaar de 18e editie van de Ocean Initiatives 2013. De Beach Clean Up is vooral gericht op de bewustwording van de afvalproblemen die zich in de zee en op de stranden afspelen. Wereldwijd zullen er van 21 tot 24 maart vrijwilligers bezig zijn met het schoonmaken van stranden, meren, rivieren en zeebodems.

Waar komt al dit afval vandaan? Na de Clean Up sorteert Kust & Zee samen met alle deelnemers het afval naar herkomst én bouwen we met de mooiste items aan een grote bruinvis! De bruinvis is de kleinste walvis van de Nederlandse Noordzee en symbool van Kust & Zee. Kunstenaar Wim Boer bouwt samen met strandschoonmakers deze zomer aan een serie afval sculpturen. De Beach Clean Up is de start van een groot aantal activiteiten en tentoonstellingen voor de campagne ‘zee zonder zwerfvuil’ die Kust & Zee dit jaar lanceert.

Vorig jaar zijn er op één dag 60 vuilniszakken met afval opgehaald dus we hopen op een net zo succesvolle strandschoonmaak dit jaar, aldus de organisatoren. Jij kan helpen om deze wereldwijde Beach Clean Up met elkaar tot een succes te maken, door deel te nemen!

Datum : Zondag 24 maart 2013

Tijd : START om 12:00 uur

Locatie : Hart Beach Surfschool, strandweg 3b, Scheveningen

Surfrider ondersteunt ons met biologisch afbreekbare vuilniszakken en educatieve informatie om zo de verspreiding van onze boodschap aan te moedigen! Ook bij slecht weer gaat het gewoon door en zal het kunstwerk bij Hart Beach binnen worden gemaakt.
Bron: GEZAMENLIJK PERSBERICHT: Vereniging Kust & Zee, Heart beach, SEA LIFE Scheveningen

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Verlies van soorten is dure aangelegenheid

Verlies van plant- en diersoorten kan Europa jaarlijks tot 1,1 triljoen euro kosten. Dat blijkt nu de Europese Commissie deze week verschillende scenario's heeft geopenbaard over het behoud van soorten na 2010. Het WNF pleit voor scherpe maatregelen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com