Home Planeet aarde Overige Europees Parlement voor verbreding klimaatbeleid

Europees Parlement voor verbreding klimaatbeleid

De aanpak van de klimaatcrisis gaat vaak over het terugdringen van CO2-uitstoot. Maar naast CO2 zijn er ook andere stoffen die voor opwarming van de aarde zorgen. Het Europees Parlement heeft vandaag opgeroepen de uitstoot van deze broeikasgassen zo snel mogelijk te verminderen.

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout: "Het gat tussen wat nodig is en wat op tafel ligt om de klimaatverandering tegen te gaan is gigantisch. Zonder snelle actie is de wereld binnen een paar decennia vier graden Celsius warmer, dat is rampzalig voor ons ecosysteem. Nu de internationale klimaatonderhandelingen stroef blijven lopen zijn snel maatregelen nodig om de uitstoot van verschillende broeikasgassen verder terug te dringen."

Bepaalde F-gassen, die veel voorkomen in blus- en koelsystemen, maar ook roet en ozon bevinden zich veel korter in de atmosfeer dan CO2, maar dragen voor een belangrijk deel bij aan klimaatverandering. Om de opwarming van de aarde te beperken tot twee graden Celsius, zoals internationaal afgesproken, is volgens wetenschappers extra beleid nodig op deze kortlevende broeikasgassen, die juist op korte termijn veel schade veroorzaken.

Eickhout wil dat Europa een voorbeeld stelt door F-gassen uit te faseren. Dit is mogelijk als volgend jaar de F-gassenverordening herzien zal worden. GroenLinks wil verder dat de Europese Commissie met voorstellen komt om uitstoot van roet tegen te gaan. Een degelijke aanpak levert ook meteen een schonere lucht op. De oproep om niet-CO2 emissies van de luchtvaart aan te pakken, werd helaas niet gesteund door het Europarlement.

In december zal Eickhout in Durban, Zuid-Afrika, de klimaatonderhandelingen bijwonen als delegatielid van het Europees Parlement. Voor deze klimaatconferentie zal het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) een rapport lanceren met voorstellen hoe kortlevende broeikasgassen aangepakt kunnen worden.
Bron: gorenlinks

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Nieuw in Nederland: tijgermug en ribkwal

Tentoonstelling over invasieve soorten en hun effecten op onze natuur. Exotische planten en dieren reizen met de mens mee naar Nederland. Wat voor effecten heeft dat op de Nederlandse natuur, en hoe onderzoek je dat? In de tentoonstelling Nieuw in Nederland geven onderzoekers hierop antwoord.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com