Home Voedsel Biologisch Van Eigen Erf wint internationale prijs

Van Eigen Erf wint internationale prijs

Van Eigen Erf wint internationale prijs: ‘Best sustainable cookbook in the world’ - Op donderdag 3 maart 2011 werden in Parijs de winnaars bekend gemaakt van 'the Gourmand World CookBook Awards for 'Best in the World 2010'. Het Nederlandse kookboek 'van eigen erf, koken met de oogst van de biologische boer' behaalde een prijs voor ‘best sustainable cookbook in the world' (beste duurzame kookboek in de wereld). Meer dan 6000 kookboeken uit 155 landen waren ingezonden, waarvan 160 een prijs wonnen. Alle winnende kookboeken stonden tentoongesteld op de 'Paris cookbook fair' van 3 t/m 6 maart 2011.

Het boek ondersteunt de werkzaamheden van de circa 400 Nederlandse biologische boeren en tuinders die hun producten via korte lijnen verkopen. Het geeft een kijkje in de boerenkeuken èn verhaalt over de duurzaamheid van regionale biologische landbouw. De ceremoniële prijsuitreiking vond plaats in het theater van de internationale 'Paris cookbook fair'. BoerHenk Venner, die voor het kookboek de seizoensberichten van de boerderij schreef, en schrijfster Iris van de Graaf namen de prijs feestelijk in ontvangst. Ook aanwezig bij de uitreiking in de Franse hoofdstad was kersverse voorzitter Van Eigen Erf, Arie van den Brand en illustrator van het boek, Billy Schonenberg.

Initiatiefnemers van het boerenkookboek, stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, hopen dat het boek inspireert om vaker te kiezen voor seizoensgebonden eten van de biologische boer uit eigen regio. Veel mensen weten niet meer welke gewassen in welk seizoen van de koude grond in Nederland geoogst worden. Zij kiezen daardoor vaak onbewust voor ingrediënten die van ver ingevlogen zijn. Van eigen erf is een kookboek dat rekening houdt met onze ecologische voetafdruk. Het verhaalt over de oogst van het boerenland en hoe lekker en puur je daarmee kunt koken in elk seizoen.

Daarnaast belicht het boerenkookboek de verschillende duurzaamheidaspecten van de biologische landbouw. Negen boeren vertellen op aansprekende wijze over hun boerderij en hoe zij omgaan met natuurbeheer, diervriendelijkheid, biodiversiteit, gesloten kringlopen en landschapsbehoud. En natuurlijk over gemakkelijk te bereiden gerechten; in het boek staan verschillende familierecepten van biologische boeren en tuinders vers uit eigen boerenkeuken.

www.vaneigenerf.nl

 

AddThis Social Bookmark Button


Het verlies van plant- en diersoorten

Nederlander bezorgd over het verlies van plant- en diersoorten. De meeste Nederlanders vinden dat geen enkele plant- of diersoort mag uitsterven. Maar als er dan toch een soort moet verdwijnen, laat het dan de mug zijn.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com