Home Voedsel Biologisch Nature & More lanceert "Great Initiatives"

Nature & More lanceert "Great Initiatives"

Sociale initiatieven van de consument worden beloond met biologische fruit & groente. Nature & More lanceert de “Great Initiatives” campagne. De AGF-leverancier gaat maandelijks biologische groente en fruit weggeven aan een persoon of organisatie die een (sociaal) duurzaam evenement organiseert.

Hiermee wil Nature & More voortaan niet alleen haar telers, maar ook de consument belonen die “goed bezig” is.

Nature & More spant zich al sinds 2004 in om de anonimiteit van biologische groente en fruit in de winkel te doorbreken, door de boer een gezicht te geven en zijn of haar verhaal te vertellen. Biologische telers in ontwikkelingslanden doen vaak meer dan verantwoord voedsel telen; velen van hen zetten zich ook in voor sociale duurzaamheid, doordat ze hun lokale gemeenschap ondersteunen met bijvoorbeeld een schooltje, sportfaciliteiten of een bijdrage aan culturele activiteiten.

Dit soort mooie initiatieven gebeurt echter ook Europa. Sociale duurzaamheid begint in de eigen leefomgeving. Onder de Nature & More consumenten zijn vele mensen die zich op een of andere manier inspannen om het leven van andere mensen in hun omgeving te verrijken op vrijwillige basis: collecteren voor een goed doel, het voetbalclubhuis schilderen of bijvoorbeeld bejaarden bezoeken. Ook dat is sociale duurzaamheid en Nature & More wil dit ondersteunen.

Daarom kiest Nature & More voortaan elke maand een project uit waar we een lading heerlijke en gezonde biologische groente en fruit aan schenken. Mensen of organisaties die in aanmerking willen komen, kunnen zich aanmelden via Twitter, Facebook of per e-mail. Kijk op www.natureandmore.com voor meer informatie!

Nature & More is het ‘trace & tell’ merk van Eosta, Europees marktleider in biologische en fairtrade groente en fruit. Via het model van de duurzaamheidsbloem worden zowel ecologische als sociale aspecten van duurzaamheid in kaart gebracht en gecommuniceerd.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Vissen uit de film Finding Nemo ernstig bedreigd

De vissoorten uit de film Finding Nemo moeten dringend beter worden beschermd. Eén op de zes vissen uit deze film wordt met uitsterven bedreigd. Dit blijkt uit een onderzoek van IUCN (International Union for Conservation of Nature) en de Canadese Simon Fraser University.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com