Home Voedsel Ecologisch EU wil vangstbeperking blauwvintonijn

EU wil vangstbeperking blauwvintonijn

De vangst van Atlantische blauwvintonijn moet verder omlaag. Ook voor andere soorten, zoals de zwaardvis en de witte tonijn, moeten er beschermende maatregelen komen.

Europees Commissaris Joe Borg i (Visserij) heeft dat vrijdag gezegd aan de vooravond van de jaarlijkse vergadering van de ICCAT, een internationale visserijorganisatie waarbij 51 landen uit onder meer Europa, de Verenigde Staten, China, Rusland en Japan zijn aangesloten. De ICCAT-bijeenkomst begint zaterdag in het Braziliaanse Recife en duurt tot 15 november.

De ICCAT scherpte vorig jaar de vangstquota voor blauwvintonijn fors aan tot 22.000 ton, maar volgens Borg zijn er nieuwe beperkingen nodig om de vissoort voor uitsterving te behoeden. ,,Er wachten ons zware beslissingen, maar dat is de prijs die we moeten betalen om de toekomst van de betrokken visserijtak veilig te stellen.''

D66-Europarlementariër i Gerben Jan Gerbrandy riep de ICATT vrijdag op tot een totaal vangstverbod op blauwvintonijn. Volgens hem is dat de enige manier om deze vissoort te redden. ,,Een vangstverbod is niet alleen in het belang van de blauwvintonijn, maar is uiteindelijk ook voor de vissers het beste.''
media.europa-nu.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Klein Profijt is ideaal voor noordse woelmuizen

Het Deltanatuurgebied Klein Profijt is één van de laatste zoetwatergetijdengebieden die vroeger langs de Oude Maas veelvuldig voorkwamen. De kreken in het gebied waren dichtgeslibd.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com