Home Voedsel Overige Uit eten: klant stelt doggybag op prijs

Uit eten: klant stelt doggybag op prijs

Als restaurants een doggybag aan zouden bieden, zou 68 procent van hun klanten daar gebruik van maken. Dat blijkt uit onderzoek van onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, onderzoeksbureau CREM en restaurantwebsite iens.nl.

Jaarlijks wordt naar schatting voor 235 miljoen euro aan voedsel weggegooid in de horeca. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag of de consument rekening houdt met duurzaamheid bij het uit eten gaan. Uit het onderzoek blijkt dat één op de vier consumenten regelmatig zijn bord niet helemaal leeg eet in een restaurant, bij bijna de helft gebeurt dat soms. Zij laten 10 tot 30 procent van hun gerecht liggen.

Om voedselverspilling in restaurants tegen te gaan, kan een restaurant een doggybag aanbieden (restant van de maaltijd, netjes verpakt), of verschillende portiegroottes. De consument vraagt nog niet actief naar de doggybag, omdat dit niet gebruikelijk is in Nederland. Een meerderheid (68 procent) van de consumenten zou er wel gebruik van maken, als dit werd aangeboden. Evenals dat zij positief staan tegenover het zelf samenstellen van de (hoeveelheid van de) bijgerechten en het tijdig annuleren van een reservering.

Hoewel de kwaliteit van eten en de sfeer van het restaurant voor de consument het belangrijkste zijn, is voor de meerderheid van de consumenten de duurzaamheid (op het gebied van voeding) ook erg belangrijk. En 81 procent wil ook best wat meer betalen voor duurzame producten.

Om de horeca te verduurzamen is een samenwerking tussen consument en horecaondernemer noodzakelijk. Milieu Centraal, CREM en iens.nl starten een pilot waarin restaurants via iens.nl aan hun gasten laten zien of zij bijvoorbeeld biologisch vlees serveren, of verschillende portiegroottes aanbieden. Via dit online duurzaamheidsprofiel wordt de horecaondernemer beloond voor de activiteiten die hij onderneemt en krijgt de consument de mogelijkheid om een duurzame keuze te kunnen maken.
Bron: milieucentraal.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Nieuw in Nederland: tijgermug en ribkwal

Tentoonstelling over invasieve soorten en hun effecten op onze natuur. Exotische planten en dieren reizen met de mens mee naar Nederland. Wat voor effecten heeft dat op de Nederlandse natuur, en hoe onderzoek je dat? In de tentoonstelling Nieuw in Nederland geven onderzoekers hierop antwoord.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com