Home Voedsel Overige “food activisme” onder Nederlandse jongeren

“food activisme” onder Nederlandse jongeren

Youth Food Movement viert twee jaar “food activisme” onder Nederlandse jongeren. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat de aftrap werd gegeven voor de Nederlandse Youth Food Movement (YFM). Een jongerenorganisatie die strijd voor een beter, schoner en eerlijker systeem voor voedselproductie en consumptie. Dankzij succesformules als het eerste Food Film Festival van Nederland, Eat-ins en de YFM Academie, heeft de YFM in de afgelopen twee jaar voor een onstuimige groei aan Nederlands voedselactivisme onder jongeren gezorgd. Onlangs lanceerde de organisatie haar eerste internationale politieke campagne voor een duurzamer Europees voedselbeleid: CAP2013. De YFM viert het tweejarig bestaan met een geheel vernieuwde website en een inspirerende reeks nieuwe activiteiten.

Oprichter en YFM Voorzitter Samuel Levie: “In de afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt aan het opbouwen van een professionele, eigentijdse en toegankelijke jongerenorganisatie. Met onze geheel vernieuwde website en ons campagneprogramma voor de komende maanden willen we nog meer jongeren duidelijk maken dat een duurzamere voedselproductie van onschatbare waarde is. We zijn klaar voor de toekomst en klaar voor de strijd. Want we beginnen pas net warm te worden!”

De inzet van de YFM
De YFM zet zich op allerlei manieren in en probeert zo een mentaliteitsverandering onder jongeren in gang te zetten ten opzichte van voedselproductie. Levie: “We vinden het belangrijk dat jongeren leren dat de productie van ons eten niet ten koste mag gaan van mens, dier en milieu – en dat hoeft ook niet. Er zijn mogelijkheden te over! Die boodschap verspreiden we via informatieve, aanstekelijke maar ook vooral leuke activiteiten.”

Activiteiten van de komende maanden
De komende tijd gaat de YFM verder. In december 2011 vindt er vanuit de politieke campagne CAP2013 een grote internationale jongerenbijeenkomst plaats in Amsterdam.

Ook start vandaag de inschrijving voor de derde editie van de YFM Academie: jonge, talentvolle boeren, fooddesigners, chefs, studenten, foodbloggers en beleidsmakers volgen een interactieve collegereeks. Ze ontmoeten vooraanstaande opinie- en beleidsmakers op het gebied van voedselproductie en gaan op praktijkbezoek.

In maart 2012 staat de tweede editie van het Nederlandse Food Film Festival op de agenda. In navolging van het succesvolle debuut in maart jl. staat ook dit keer het programma in het teken van: films, documentaires, debatten, workshops en tal van smakelijke activiteiten.

 

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


CITES loopt uit op grote teleurstelling

De CITES-conferentie over de handel in bedreigde planten en dieren is gisteren 25 maart geëindigd in een grote teleurstelling voor het Wereld Natuur Fonds (WNF) en alle landen die serieus werk willen maken van de bescherming van dier- en plantensoorten.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com