Home Water Drinkwater Schoon drinkwater voor 100.000 mensen

Schoon drinkwater voor 100.000 mensen

Fairly Easy business  - ‘Welldoeners’ realiseren schoon drinkwater voor 100.000 mensen. Woorden als eco, duurzaam en fair-trade zijn inmiddels aardig tot het vocabulaire van de gemiddelde consument doorgedrongen. Recentelijk zijn er weer een aantal fairlicious eet- en stadsgidsen gepubliceerd,  en ook de afgelopen Horecava had een overheersend ‘groene’ teint. Eigenlijk heel logisch dat er ook het bedrijfsleven op zoek is naar zogenoemde ‘maatschappelijk verantwoorde producten’ voor werknemers en relaties. Maar het gemak dient de ondernemer en ook de recessie verbant duurzame plannen naar de ijskast. Het is toch niet zo gemakkelijk om als bedrijf ‘groen’ te zijn. Het Nederlandse concept Well Water bewijst het tegendeel met een fairly easy idee. Tot nu toe hebben zij al 100.000 mensen in ontwikkelingslanden aan schoon drinkwater geholpen. Met de verkoop van een primair couvertstuk op de kantinedis: mineraalwater.

Een steentje bijdragen
Op universiteiten en in bedrijven wordt mineraalwater bijna standaard aan de kantinedis gedronken. In 2002 bedachten Michel Rijkaart en Bas Westdijk een concept waarmee dit voor ons primaire couvertstuk de minder gefortuneerde medemens in ontwikkelingslanden aan schoon drinkwater helpt. Well Water staat een kwart van haar opbrengst af aan de Stichting Simavi die waterbronnen (in het Engels: een well) bouwt in Azië en Afrika. Met het drinken van een flesje ‘plat’ of ‘bruisend’ is het voor zowel ondernemer als consument fairly easy om een steentje bij te dragen. En dat lukt aardig. Op dit moment drinken al 100.000 mensen water uit een well van ‘Well’.

Fairlicious water
Natuurlijk is dit verantwoorde mineraalwater niet alleen voor ‘welldoeners’, de smaak is ook lekker puur. Well Water is zacht en natuurlijk bronwater uit Radnor Hills in Wales. In de supermarkt  en natuurwinkel wordt het water verkocht in PET flesjes van 0,5 liter.  Voor de bedrijfskantine zijn er ook mooie glazen flessen in klein (33 cl) en groot (75 cl) formaat. In de fles met het paarse logo zit water mét bubbels, in dezelfde variant met het blauwe logo zit ‘plat’ water. Lekker herkenbaar.

 

AddThis Social Bookmark Button


Zweedse korhoenders naar Nederland

APS: Zweedse korhoenders moeten Nederlands icoon voor uitsterven behoeden. Het gaat slecht met de laatste populatie wilde korhoenders in Nederland. Een nieuw onderzoeksrapport van Alterra toont aan dat de populatie op de Sallandse Heuvelrug wellicht nog te redden is door het bijplaatsen van wilde korhoenders.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com