Home Duurzaam Overheid

Feiten en cijfers over natuur, milieu en ruimte in een nieuw jasje

Voor iedereen op zoek naar feiten en cijfers over het milieu, de natuur, en ruimtelijke inrichting is er de website Compendium voor de Leefomgeving (www.clo.nl). Op 14 juni is een compleet nieuwe versie van dit online naslagwerk gelanceerd.

Lees meer...

 

Nederland wil omstreden houtkeurmerk goedkeuren

Het Wereld Natuur Fonds, Milieudefensie en het Nederlands Centrum Inheemse Volkeren (NCIV) zijn verbijsterd over het voornemen van Staatssecretaris Mansveld om het omstreden Maleisische houtkeurmerk MTCS toe te laten tot het duurzaam inkoopbeleid van de Nederlandse overheid.

Lees meer...

 

In Zoetermeer, e-waste inzamelcampagne

Wethouder Klaasjan de Jong gaf vandaag op het Stadhuisplein het startsein voor de campagne ‘Zoetermeer maakt van e-waste een prijzenfeest’. Inwoners maken vanaf nu kans op diverse prijzen in ruil voor hun afgedankte apparaten.

Lees meer...

 

Kamermeerderheid onderwijs duurzame economie

Een overduidelijke kamermeerderheid wil rol onderwijs voor duurzame economie, D66, Groenlinks en Christen Unie hebben meest concrete plannen.
Negen van de elf politieke partijen in de Tweede Kamer zien onderwijs als belangrijke motor voor het versnellen van de duurzame economie (VVD, PvdA, SP, CDA, D66, CU, GL, SGP en PvdD).

Lees meer...

 

Nieuw stelstel mestverwerking

Veehouders mogen straks niet meer mest produceren dan ze op eigen grond en via vaste contracten kwijt kunnen. Het kabinet streeft naar een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet. De ministerraad heeft ingestemd met een wetswijziging van staatssecretaris Bleker (EL&I) en staatssecretaris Atsma (IenM).

Lees meer...

 

Versterking samenwerking bij Biobased Economy

Versterking van Duits-Nederlandse samenwerking bij Biobased Economy - Tijdens een Rondetafelgesprek over Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van biobased economy in Berlijn is afgesproken dat Nederland en Duitsland samen optrekken op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling van duurzame biomassa en het gezamenlijk opzetten van business cases.

Lees meer...

 

Amsterdamse subsidies voor groene daken centraal

De Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren wil dat alle Amsterdamse subsidies voor groene daken en gevels vanaf 2012 centraal worden geregeld. De partij vindt het in deze tijd van crisis onhoudbaar dat er verschillende potjes bestaan met hetzelfde doel.

Lees meer...

 

Primeurs op tweede Drive4Electric vriendenclub

Drive4Electric, het projectbureau van de Provincie Fryslân ter bevordering van elektrische mobiliteit, organiseert donderdag 27 oktober 2011 de tweede editie van de Drive4Electric vriendenclub. Deze netwerkbijeenkomst staat in het teken van diverse primeurs.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Biodiversiteit krijgt prinses Irene als beschermvrouwe

HKH Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld wordt de beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010. 2010 is het VN-jaar van de biodiversiteit, waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van de rijkdom van dieren, planten en organismen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com